Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Tröjor tröjor

Här kommer ett inlägg om tröjor som inte blev som de var tänkta. Först ut en tröja i de gröna drakarna, underbara färger i det tyget och jag kunde inte motstå att köpa lite när jag såg det på Syfestivalen i höstas. Tröjan var tänkt till sonen som drar något mittemellan 86 och 92. När den var klar märkte jag dessvärre att han badade i den, så en 92:a är han nog inte  riktigt än. Dessutom är det nog en stor storlek. Den fick flytta hem till en av dagiskompisarna istället!

Nästa tröja är av den sista snutten gröna moln. Verkligen sista snutten för när jag la ut mönstret märkte jag att det inte skulle räcka till en hel tröja. Alltså blev ärmarna helvita, inte världens mest praktiska färg men snyggt blev det ju ändå. Detta är också en stl 92 och den modellen litar jag mer på storleksmässigt.

Till sist en t-shirt som blev fel helt utan andra inblandade än mig själv. När jag klippte ut mönstret råkade jag klippa för kort, hela tre cm och det gick inte att fuska bort det felet. Den kommer förvandlas till en 80 eller 86 nästa gång jag har vit tråd i overlocken. Misstag gör jag hela tiden men oftast kan jag lösa dem till något lika bra eller bättre. Och ibland är det bara att göra om och göra rätt…

3 comments to Tröjor tröjor

  • visst är det irriterande när det kanske inte blir som man tänkt sig. men du gjorde ju bra räddningar!!

  • Snygga räddningar och t-shirten kan ju få en vit mudd nertill för att få ett helt annat stuk på den.. =o)

  • Skönt när man kan rädda sina misstag och ibland blir resultatet faktiskt tom bättre än originalet :-) Å du har helt rätt angående ärmarna på robotpyjamasen, de är i muddtyg från Stoff&Stil i jadefärg.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010