Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Kuvertklänningar

Ja, tre små klänningar har det blivit. Anledningen från början var en beställning på två stycken i stl 56 till två små tvillingar. Nu är det inte riktigt rätt tygval till dessa småttingar så jag spar dem till klädpartyt som går av stapeln på måndag. Det föll sig så att det kommer bli tre Emsterpartyn i maj och en marknad, då gäller det att ta tillvara dessa fredagar då jag är hemma och kan sy järnet!

Till klänningarna, här i stl 68 och 56, har jag utgått ifrån mönstret på kuvertlinnet i det senaste numret av Ottobre. Sedan har jag bara förlängt och ställt ut det utifrån en annan klänning jag hade hemma. Alla tygerna är från Jofotex, alltid lika fantastisk kvalitet att jobba med. Kantningen är vanlig stretchjersey.
För den som undrar över namnet kuvertklänning handlar det alltså om hur halsringningen ser ut. Till små barn behöver man antingen nån typ av knappar för att göra ringningen tillräckligt stor eller så kan man sy halskantningen omlott. Om det är ett bra mönster och man har kantat tajt och snyggt är det ett jättebra och fint sätt att göra en halsringning tycker jag.

13 comments to Kuvertklänningar

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010