Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Fleeceoverall

Nu är hösten här och det är dags att klä på barnen lite kläder. Snälla kusiner har försett med overaller i alla storlekar men en fleeceoverall i stl 74 ville jag sy själv!  Den här är fodrad och vändsydd och det känns roligt med ett lite mer arbetat plagg. Fleecen är från Stoff&Stil och fodret är röda ränder från Jny Design. Själva sömnaden var enkel med undantag av dragkedjan när jag skulle sy fast fodret. Den stretchiga jerseyn drog sig ganska mycket så jag fick sprätta en gång och nöja mig mig hyfsat resultat andra gången.

 


Längst upp på luvan satte jag dit framilonband som är ett slags resår av nylon. Jag är inte helt säker på att jag har använt det rätt men det rynkar sig i alla fall lite grann precis som det var tänkt, lite omslutande om bebishuvudet!

I dessa tider med mycket beställningar fokuserar jag på beställningssömnad när barnen sover och är på dagis. Om det blir tid på kvällarna syr jag till den egna familjen då. Det positiva med att vara förkyld och inte kunna sjunga eller träna som vi brukar på kvällar är att det nu den senaste veckan alltså har blivit lite mer hemmatid på kvällarna :-)

 

 

 

7 comments to Fleeceoverall

 • Nina

  Jättefin overall Emma, den kommer han ha det gott i! Mycket smart med framilonband, blev ju riktigt bra också!
  Jag planerade att sy en liknande förra vintern till Alfons, men det blev inte mer än en plan… Jag bestämde mig för vilket tyg och allt, men sen fastnade jag. Det får bli en annan gång :) Just nu blir det inte mycket sytt alls, maskinerna undanstuvade och fullt upp med renovering av badrum, att träna eller umgås utan snickarbyxor på verkar vara något att längta efter när badrummet väl blir klart. Ska faktiskt passa på att lämna in maskinen på service nu när den ändå inte används, så den är fit for fight när det väl kommer finnas tid igen!

 • Så fin overall!! Smart att sy resår i luvan, för luvor brukar inte ha bra passform…

 • Le Petit

  Grymt snygg!! Ser verkligen mysig ut!

 • Kattis

  Fantastiskt fin!!

 • Så fin overall! Alldeles underbar

 • Sandra

  Åhhh vilken fin : )

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010