Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Raglantröjor

När min syster hälsade på i helgen (tack för all hjälp med Julle och marknaden!) tog hon med lite beställningar från hennes kompiskrets. Bland annat  blev det två raglantröjor i storlek 74 repektive 80. Båda de mönstrade tygerna från Jofotex är kombinerade med enfärgat för att ”lugna ner” tröjan lite. Den svarta jerseyn är från den lokala  Tygaffären och den limegröna jerseyn från Jofotex.

Termen har inte funnits i mitt aktiva ordförråd så länge men raglan betyder att ärmen är skuren så att den börjar i halsringningen och inte i axelslutet som på vanliga tröjor.

4 comments to Raglantröjor

  • Idag hittade jag Ottobre med detta mönster. Blev så sugen när jag såg vad du sytt. Och skönt att du förklarade vad raglan är, haha. Det visste jag inte heller innan. Vilka fina tygkombos du har! Finfint!

  • Tänk vad många nya ord man har lärt sig sedan man började sy ;-) . Jag gillar också rangaltröjor med mönstrat och enfärgat kombinerat.

  • Lisa

    Båda bebisarna blev väldigt nöjda med sina fina nya tröjor!

  • Kan bara hålla med! Väldigt fina förgkombinationer och raglanärm är suveränt tycker jag. Det är lättare att få till en snygg passform och lättare att sy än ”vanliga” axlar.

    /Lena

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010