Min fotskada har hindrat mig från cykling och löpning så länge att jag klättrar på väggarna. Jag måste ha något att göra, att vänta ut en skada är inget för mig. För ett tag sedan insåg jag att simning kanske kunde vara något för mig, i vattnet borde knappast tårna domna av hela tiden. Sedan den tanken slagit mig har jag provat att simma en bit när vi har badat i en sjö eller ett badhus, men jag har aldrig gått till en simhall enbart för att motionssimma. Kort efter att simtankarna dök upp kom ett erbjudande om en crawl-kurs från min klubb IK NocOut.se. Såklart att jag nappade på det! Kursen börjar först nästa vecka, men vissa tillfällen har jag dåligt tålamod och vill börja med vad-det-nu-är direkt. Det här, efter många veckor utan konditionsträning, var ett sådant tillfälle. Så jag har knaprat youtube-videos om crawl-teknik för att lära mig så mycket som möjligt. Jag hittade många bra tips från Min Utmaning:s youtube-kanal.

Idag var det så dags att åka till simhallen enbart för att motionssimma. Vi var inte många i simhallen denna förmiddag. Skönt. Jag simmade på, längd efter längd, och försökte tänka på allt det youtube-filmerna sa att man skulle tänka på. Det var riktigt jobbigt, men det var otroligt kul! Jag insåg att det verkligen finns mycket att förbättra, på kursen kommer säkert ännu fler förbättringsområden pekas ut. Det jag försökte tänka på idag var tre saker:

  • att hålla ner huvudet för att få bättre vattenläge för resten av kroppen.
  • få till andningen lite bättre, speciellt på högersidan. Jag kan andas bra åt vänster men får ofta i mig mycket vatten åt höger
  • Låta armarna gå utmed ”rälsen”, dvs inte korsa min kropps centrumlinje med armtagen. Detta för att få så mycket kraft som möjligt i rätt riktning.

Det var mer än nog att tänka på de sakerna till en början. Speciellt andningen får jag kämpa vidare med. Totalt blev det en timma i bassängen, om än med en hel del vilopauser vid bassängkanten. Jag ser väldigt mycket fram emot kursen nu, så mycket att det kanske blir ytterligare något simpass innan veckan är slut.