Var hos sjukgymnasten idag för att kolla upp hälen. Jag hade ju mina misstankar på att det kunde vara plantar fasciit, om än en lindrig sådan. Jag har ju bara haft känningarna en månad. Tyvärr var mina misstankar sanna, med största sannolikhet har jag även utvecklat plantar fasciit. Suck.

Det var tydligen inte helt osannolikt att jag kunde överbelasta andra delar av foten för att jag, medvetet eller omedvetet, ändrar gångstil när jag lider av mortons neurom i framfoten. Sedan gjorde jag två löprundor för ungefär en månad sedan för att testa knät efter operation. Det kan hända att min kondition från cyklingen var så mycket bättre förberedd på löpning än vad mina fötter var, och då bidrog jag till överbelastningen.

Jag blev tejpad rätt rejält med coachtejp för att avlasta senan. Provade att tejpa med två bitar kinesiotejp för ett tag sedan och det kändes som att det avlastade lika mycket. Kommer nog fortsätta med kinesiotejpen framöver.

Fick även med mig några övningar att köra hemma:

  • ”Knyckla” ihop en handduk med tårna alt. hasa sig fram med tårna 3×30 sek.
  • Massera foten med en boll
  • Stretcha ut foten och tårna

Ganska välkända övningar för min del, skrev bl.a. om dem tidigare i inlägget Fot(p)rehab. Ska köra dessa varje dag. Sedan blir det återbesök den 10 oktober och är det inte bättre då kommer det bli behandling med stötvågsmaskin. Har hört att det ska göra ont så jag hoppas jag slipper det.