Igår kväll kom svärföräldrarna hit för att aktivera våra två äldre barn i två dagar. Idag åkte de iväg för att göra stan och vi fick några timmar själva med minstingen.

Medan hon sov och mamman sydde passade jag på att åka till Ljungsbro för ett pass. I onsdags var jag också där för att öva på hemläxan. Och jag kommer nog vara där imorgon också. Det gäller att simma så mycket jag kan nu när vi båda är föräldralediga. Om 1,5 vecka börjar jag jobba igen, då kommer det bli svårare att få till träningen. Måste planera lite bättre då.

Även om det blev ett spontanbesök idag så hade jag ändå fått ett färdigt pass från kursen. Så här såg det ut:

  • Insim 150 m valfritt + 4×50 m (25 m ben + 25 m frisim) + 150 m valfritt
  • 4×75 m (25 m kratta + 25 m frisim + 25 m kratta)
  • 300 m med minst 2 ggr upp/ner/upp per längd
  • 150-100-75-50-25 m frisim, intensitet 1-5, 20 sekunders vila mellan distanserna
  • Avbad
  • Totalt 1500 m + avbad

Jag tror att jag är sämre på att lyfta höger armbåge när jag simmar. Detta kanske orsakar, eller är pga, dålig rotation och därför problem att andas åt höger. Jag försökte i alla fall tänka att hålla armbågarna högt samt även sträcka ut ordentligt när jag för fram handen (nå andra änden av bassängkanten) för att få så bra rotation som möjligt och jag upplevde att det gick mycket lättare att andas. Krattan är nog en övning jag bör köra ofta. Jag hittade också ryggmusklerna mycket bättre i simtagen denna gång, det kändes som att det var bättre både för draget och axlarna.

Allt som allt så kändes det bra, men jag är väldigt sugen på att filma någon gång för att se hur det ser ut. Min egen uppfattning kanske ligger långt från verkligheten.