Kurstillfälle #6 var ett annorlunda pass. Fredrik hade bjudit in Anette Philipsson, tidigare landslagssimmare och numera riktigt duktig mastersimmare. Hon var här för att lära oss de mer bassängspecifika delarna: Starter, streamline och voltvändningar.

Det var kul att se henne i vattnet. Allt såg så lätt ut när hon simmade. Hon såg ut att ta det riktigt lugnt, ändå simmade hon fortare än någon av oss andra.

Som insim blev det 4×100 m, där sista 25:an i hundringen var benspark i ryggläge och streamlineposition. Anette och Fredrik gick vid sidan av bassängen och korrigerade streamline på samtliga (tror jag).

När vi var varma hoppade Anette i och vi började voltträningen. Första målet var att simma mitt i bassängen och få till en volt. Både Anette och Fredrik var i vattnet och tittade och kom med tips. För egen del var jag inte så snabb i vändningen först, men jag kröp tydligen inte ihop tillräckligt. När jag fokuserade på det så gick det mycket bättre. Sedan gick vi vidare till att öva voltvändningar mot bassängkanten. Det gick över förväntan faktiskt! Jag tog mig ändå runt. Även här var jag inte så snabb och jag hann inte riktigt runt innan jag sköt ifrån. Det gjorde att jag fortfarande var lite vinklad ner mot botten när jag sköt ifrån och fick en onödigt lång väg under vattnet. Ska tänka på att ta det lugnt i vändningen och se till att jag hunnit runt ordentligt innan jag skjuter ifrån.

Slutligen övade vi starter. Att dyka i vattnet i streamline och kicka under vattnet. Det var svårt, främst att landa i streamline. Glasögonen åkte ner en bit vid nedslaget, något som tyder på att min streamline kan bli bättre.

Nu har vi i alla fall en del verktyg för att riktigt kapa tider på 100 m fritt. Personbästat från första kurstillfället ska ryka all världens väg i slutet av kursen! (om det inte ryker tidigare än så…)