Idag var jag hos sjukgymnasten för ett återbesök med min inflammerade bursa och mortons neurom. Bursan var det inte mycket att säga om, den verkar har läkt nu. Jag störs hur som helst inte av den, varken vid löpning eller cykling. Toppen!

Neuromet är fortfarande inte helt bra, även om det är bättre än på länge. Sjukgymnasten kunde inte känna någonting, inte heller reagerade jag med smärta när han gjorde testerna. Bra så långt. Ändå domnar foten av något, framför allt när jag kör tunga intervaller på cykeln.

Jag blev också undersökt med ultraljud. Svårt att säga, men han tyckte sig kunna se en liten, liten förstoring av nerven. Så visst skulle det kunna vara ett neurom där.

Domen blev att operation inte alls är vägen att gå än, det ska vara träningshindrande först och det är det inte på långa vägar. Nya tesen är att det kanske läker ännu fortare om jag tränar upp muskelstyrkan i fötterna, något som kan bli sämre när foten fixeras med inlägg vid träning. Därför skaffade jag bollarna som syns på bilden nedan. Jag tror de har tagits fram av folket bakom SuperSole, och på deras hemsida fanns gott om övningar,med videoinstruktioner, som jag skulle plocka ihop till lite fotträning.

Så nu blir det åter till fot(p)rehab, med lite nya leksaker denna gång. Hoppas det är vad som behövs.

image