Idag var det dags för första tillfället på simkursen. Jag var osäker ända in i det sista ifall jag var för mycket nybörjare för kursen eller inte. Sån är jag. Men väl där kändes det som att jag kommit rätt.

Vi är 12 st deltagare på kursen. Kände igen två sedan tidigare, resten är nya bekantskaper.

Efter en liten presentation av både personer och upplägg gick Fredrik igenom dagens pass, som skulle handla om händerna. Vi kommer gå igenom hela kroppen från topp till tå och idag var det alltså fokus händer.

Först blev det 200 m insim och sedan kom första teknikövningen. Vi simmade 4×50 m där vi skulle känna på hur olika handföring påverkade draget. Första 50 m simmades med knuten näve, andra med spretiga fingrar, tredje med avslappnade, något spretiga fingrar och sista simmades med spända, tighta fingrar. Att ha tighta fingrar kändes som att det gick fortast men man blev spänd i hela armen och orkade inte så länge. Att vara avslappnad med något spretiga fingrar kändes skönast.

Nästa teknikövning handlade om hur vi för fram och sätter i händerna. Nu simmades 3×50 m. Första 50 skulle simmas ”Lisa Nordén style”. Handen skulle hänga slappt som en död fisk när den fördes fram och sedan läggas i vattnet så långt fram som möjligt. Detta gav en skön avslappnad känsla, men det var lite svårt att vara slapp i handen man för fram samtidigt som man spänner den hand som är i vattnet. Andra 50 simmades ”Jonas Colting style”. Handen skulle då slås ner i vattnet, man kände sig som en slugger. Det gick nog fort men jag var helt slut efter 50 m. Tredje och sista 50 simmades med en teknik som kallades ”Indianen”. Man skulle då sticka ner handen så att det blev så få bubblor som möjligt. Det var svårt att få grepp om den tekniken på bara 50 m men det kändes ändå som att det var det skönaste sättet att simma på.

Som sista övning gjorde vi 25 m skovel, för att hitta känslan för vattnet och greppet. Detta var riktigt svårt och kommer kräva mer övning.

Till slut simmade vi alla 100 m fritt med start uppifrån så fort vi kunde. Anna tog tid på oss, detta för att få ett utgångsläge och en tid att slå framöver. Det var riktigt svårt att hålla pace i simning, jag har aldrig gjort detta förut. Jag gick ut på tok för hårt och kände hur farten sänktes för varje 25:a. Jag simmade i mål på 1:30. Jag vet att vi bara tävlar mot oss själva men det kändes ändå lite skönt att tillhöra de snabbare på kursen…

Överlag gjorde Fredrik och första passet ett väldigt gott intryck. Roligt gäng var det också. Vi fick lite hemläxa och ett pass vi kunde använda oss av då, ser redan fram emot tillfälle att testa det vi lärt oss!