Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Cirkuspojken

Kolla den här liraren i linne och cirkusbyxor! Mellanpojken har inget emot att bli fotad och han älskar solglasögon och keps så jag fick några härliga bilder på honom. Enjoy :-D


140522_Jeremia2
140522_Jeremia3

140522_Jeremia1140522_cirkusoutfit

Dessa dagar går det ju otroligt dåligt med bloggeriet men det är desto mer fart på Instagram och facebook så dit får ni gärna hoppa över om ni vill se bilder mer kontinuerligt!

Instagram: emsters_alster

https://www.facebook.com/emstersalster

Sommarlinnen

Under hela veckan och nationaldagshelgen har familjen tvingats gå i karantän av orsaker som vi inte behöver gå in på närmare. Storsonen började förra helgen och ”turen” har gått vidare i familjen. Men Emster har varit frisk hela tiden och det har faktiskt gett ganska mycket extra sytid på grund av en trött familj och total brist på socialt umgänge. Vädret har ju varit fantastiskt och jag har till och med tagit ut skärmattan och kniven och donat ute på altanen. Det har blivit shorts, t-shirtar och linnen till sönerna (och en topp till mig som väl blev sådär, får se om jag bloggar om den nån gång…) Egna projekt varvat med beställningar är en fin mix!

Sommarlinnen

Utifrån ett av mina t-shirtmönster har jag knåpat ihop ett linnemönster i två storlekar hittills, 110 och 86. Jag har försökt göra lite brottarrygg där bak och lite mer somrigt urringat i fram. På facebook och Instagram (emsters_alster) finns livebilder från mobilen hur några av linnena sitter på, gå gärna in där om ni är nyfikna!

Sommarlinnen

Linnena bakifrån, skulle nog kunna göra lite mer brottarrygg men samtidigt skyddar ju tyget mot solen lite så jag tror jag är nöjd för nu i alla fall.

 

Giraff-linne

Jag har varit lite dålig på att blogga om allt jag har sytt på sistone, har bara haft småstunder för sömnaden och då har bloggandet kommit lite efter också. I morgon ska jag fira in nationaldagen med åtminstone ett par timmars sytid, det ska bli najs. Vi ska dessutom åka på motordag i Skänninge för sonens skull, det bilintresset går inte av för hackor.  Och föräldrarna har inte gett honom de generna :-)

Idag blir det ett linne av ett, i alla fall för mig, nytt tyg. Det finns i lite olika färgställningar men jag köpte bara det här i gulbrun retrostajl. Linnet blev lite för snävt ringat i halsen, ska korrigera det, i bak blev det fint med lite lite brottarrygg. Det är använt helgen i maj då det var sommar och vi hoppas på att snart få tillfälle att använda det igen!

Livebild och Makrill-linne

Idag lägger jag upp två bilder, dels en på lilla Sigge som fick en egen body härom veckan. Kul att den passade och att han blev glad, för visst ler han på bilden!

Igår när vi kom hem från en långweekendtripp från mina föräldrar låg ett litet paket och väntade. Det var det fina aplinnet från Makrill som jag längtat efter. Det satt perfekt på Julle, jihoo!

Husvagnslinne


Dagens alster är ett somrigt linne av Jny:s blå husvagnar, jag blev så glad när det kom på posten igår! Mönstret är samma som det här.

Sommarset

Ett steg mot att göra sonens garderob lite somrigare är detta sommarset, ett par denimshorts och ett tunt linne, alltihop kantat med marinblå mudd.

Det vinröda tyget är från Sewzannes och inte så trevligt att jobba i, alldeles för sladdrigt för min smak men väldigt skönt att ha på sig varma dagar. Denimen är underbar, mjuk och skön från Mood. Mudden är från Tygaffären i Linköping.

För linnet har jag utgått från ett mönster i Elmberg/Lidbeck ”Sy enkla barnkläder”. Som vanlig fick jag ta in flera cm i sidan och förlänga en aning. Dessutom kantade jag istället för att fålla då det håller in tyget lite bättre. Shortsen är eget mönster.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010