Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Limegrön elefantklänning

I ett tidigare inlägg berättade jag om mina försök till ett fint singoallamönster som funkar i trikå såväl som i vävda tyger. Här kommer det färdiga resultatet i Jofotex lime-elefanter. Klänningen sitter redan på en nöjd tjej och  jag är dubbelt nöjd för att ha lyckats ta fram ett eget singoallamönster!

Blixtshorts

Helgen bjöd ju på fantastiskt väder och vi firade med sol, bad och en årlig syskonturnering som bland annat innehöll sportgrenen discgolf. Julle ville också vara med och leka med discarna. Här har han på sig sina shorts med små blixtar på, av jersey från Jofotex. Byxbenkanterna är fållade med tvillingsöm och i midjan satte jag ett brett resår. Mönstret är mitt eget.

Mer klänningar

Lagom till midsommar visar jag två av mina favoritmodeller. Dessa klänningar har varit ett örngott  och en gardinlängd tills jag köpte dem på second hand. Det är svårt att uppskatta storlek speciellt på smockklänningen eftersom den passar såväl en lite större ettåring som en normal treåring men ca stl 92-98 på båda skulle jag tro.

Nu befinner vi oss hos bror och svägerska i Karlstad där vi ska fira in sommaren med traditionsenlig lunch och jordgubbar. Glad midsommar på er alla!

Elefantmuddisar

Här kommer nästa lilla laddning i minikollektionen. Nu är det smala muddisar i ett av Jofotex härliga retrotyger. Jag var i Söderköping förra veckan och köpte bland annat limegröna och röda elefanter med tanke på marknadsförsäljning. Liksom molnbyxan och de randiga har dessa en liten extraoval i grenen för att ge plats åt blöjan och ge snygg passform.

Hittills har jag konstruerat mönster i 62/68, 74/80 och en liten 50/56. I kollektionen tänker jag mig även en 86/92.

Blå pösjeans

De här dagarna har jag suttit och filat på vilka sorts plagg man skulle vilja ha som en liten kollektion om man tex skulle stå på marknad eller sälja på annat sätt. Jag har kommit fram till ca sex sorter, bland annat dessa denimjeans med lagda veck som ger pös på framsidan. Mönstret har jag gjort själv med utgångspunkt i ett par bomullsshorts som jag hade hemma. Storlekarna på dessa tre är 56 respektive 74/80. Jag har tänkt ta runt 130 kr för dem, rimligt att betala?

Trekvartsbyxor

Här följer två beställningar av mina trekvartbyxor, den första av ljus, lite stretchig denim med marin- och vitrandig mudd. Det är  allt lite extra svårt när man inte känner personen man syr till utan bara har en storlek att gå på så jag hoppas verkligen dessa passar!

Nästa par byxor är också en beställning men här har jag haft lyxen att kunna prova ut dem så de verkligen sitter perfekt. Tyget är linne med matchande mudd och samtliga tyger idag  är inköpta på den vanliga Tygaffären.

Molnsingoalla

Många bloggare jag följer har gjort så snygga singoallaklänningar. Jag tycker det är en söt modell att använda till mjuka tyger så därför ville jag själv testa. Många utgår från Welinders mönster men den boken har inte jag och inte på biblioteket heller för den följde med i branden för ett tiotal år sen!
Någonstans, kommer inte ihåg var fick jag ett tips hur man kunde konstruera ett singoallamönster utifrån en raglantröja. Jag testade både i ett vävt tyg och jersey. Den i jersey blev bra men mitt mönster känns fortfarande inte helt klockrent.

Min fråga är: Behöver jag nödvändigtvis göra en halsinfodring att använda som kanal? När man inte gör det blir det helt vridet när man försöker fålla. Detta gäller speciellt vävda tyger, i molntyget gick det att dra så det blev rätt. Hur gör ni som vet?

Sommarklänningar

De senaste veckorna har jag gjort flera sommarklänningar av återvunnet tyg. Här är två av dem, den vänstra av en gardinlängd och den högra av en duk med små små klöverblommor på. Storlek 68-74 på båda. Mönstrena är egna. Eftersom jag inte har någon dotter att klä upp tänker jag sälja dem, 120 kr styck. Om de inte säljs här så tar jag med dem till marknaden i augusti.

Afrikaklänning

En av mina vänner önskade sig en strandklänning med halterneckskärning med nåt roligt mönster. Förra veckan besökte jag en gardinaffär och hittade en stuv av satin, fast inte det typiska balklänningstyget utan mer bomullskänsla med lite glans. Jag köpte tyget och satt sedan på kvällen och filade på livet. Det blev inte bra förrän jag tog fram en av mina egna klänningar och kom på att bandkantningen kunde gå över i halterneckbanden. Jag struntade i blixtlås och satte resår i ryggen, enklare och mer strandkänsla tycker jag. Resultatet blev jag nöjd med men inga livebilder på den här klänningen- jag kanske konkurrerar med klänningens vithet än så länge… När min vän får prova den hoppas jag på en fin bild!

Och vinnaren av en smockklänning är…

MALIN, grattis grattis! Det var många som önskade sig den gula klänningen till sig själva på bilden om dom skulle vinna och det gjorde Malin också. Just den på bilden är ju en barnklänning men jag ska ut idag och se om det finns mer tyg. I så fall får Malin sin fina gula klänning!

Tack alla som ville vara med och tävla, ni var drygt 50 st, med lite olika antal lotter. Jag försökte besöka alla och de flesta hittade jag! Det fanns flera mysiga bloggar på vägen som jag kollat in lite extra vilket ju är roligt och lite av grejen med tävlingar tycker jag.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010