Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Flickig mössa

Japp, här kommer en riktigt tjejmössa! Jag brukar tänka att mina kläder ska kunna bäras av både pojkar och flickor utan att man ska tänka att det är typiskt det ena eller andra könet men här har jag en speciell flicka i åtanke och hon får bli riktigt söt i den här mössan! Min fina docka som brukar följa med på marknader har snäppet för litet och för mjukt huvud för den här mössan men i brist på den riktiga bebisens närvaro får det gå bra!

Ny tillvaro

Jag har börjat jobba igen! För en kort kort stund innan det är dags att gå hem igen för nummer tre har jag fått mitt drömjobb- det vill säga lärare i de ämnen jag är utbildad i, matte och engelska. Visserligen en bit ifrån där jag bor men eftersom jag har en snäll make som gärna cyklar överallt (med två barn i cykelkärra) fungerar det att jag kör bil dit. Ett nysytt nyckelband för mina skolnycklar får symbolisera en nuvunnen känsla, att jag känner mig viktig! Såklart att jag vet att jag är viktig för mina barn också men nu på slutet har jag verkligen längtat efter att börja arbeta igen och förhoppningsvis kommer jag känna sug efter att vara föräldraledig snart igen!

 

Hoodie till liten tuffing

I lördags hade några vänner och jag sydag hemma hos mig. Vi började med sconesfrukost och körde sedan hårt med symaskinerna hela dagen. Jag färdigställde ett par tröjor, sydde en pyjamas till Storebror här hemma och till sist sydde jag klart en turkos hoodie. Bilden nedan visar en liten kille i en blå hoodie. Den är från maj 2011 och den första i raden av tre till samma kille.

Här kommer nästa, ett år senare och den här gången en limegrön variant.

Nu borde den unge mannen vara tre år ungefär och nästa hoodie är skarpt turkos. Egentligen var önskningen isblå men efter att ha sökt med ljus och lykta föreslog jag den här färgen istället och den gick hem. I kombination med lejongul/orange och vitt blev den riktigt fräsch. Eftersom den läggs på lådan i morgon har jag såklart ingen bra bild på den riktiga ägaren men sonen har ungefär samma storlek så han testade motvilligt.

 

 

 

 

Randig body

En av mina favoritsaker att sy är bodysar. Dels för att det är mysigt att sy små saker och dels för att kantningen gör att det blir så fin finish på plagget. Den här bodyn gjorde jag för ett tag sen men tror inte att jag har bloggat om den. I halsen gjorde jag sprund istället för vanlig axelknäppning, det blir lite extra som händer på ränderna. Rött och grönt gick bra ihop den här gången (-rött passar väl till allt, eller?).

Av det här grönrandiga tyget har jag sytt både tröja och mössa till Storen här hemma, underbar kvalitet som ser likadan ut efter många tvättar! Speciellt härligt att sy till andra när man vet att kvalitén är super!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010