Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Syskonset i många delar

Hej på er!
Idag vill jag visa några set till en syskontrio bestående av tre flickor. Basfärgen är nån slags blekt rosa/creme som blir väldigt snygg med olika komplementfärger, som i detta fallet svart och vitt. Minsta tjejen fick randiga muddbyxor med en topp med puffärm och lite djupare urringning än en vanlig t-shirt.

Leoset_140324

Leotopp_140324

Till flickan som är 5 år blev det samma tygval men kjol till toppen istället. Kjolen har vita dekorsömmar på lodrätan och det ska bli spännande att se både passform och storlek. Det är nämligen premiär på detta kjolmönstret så jag är nog beredd att justera om det behövs. Önskemålet var att den skulle vara ganska klockad, vi får väl se om den går hem.

Leokjolset_140425

Till sist det setet som jag är mest nöjd med. Storlek 128 gör jag vanligtvis inte så även här får vi se hur passformen är. Toppen är i ett lite slinkigare tyg med tyngre fall, passar lite äldre barn och vuxna tycker jag. Färgen är gammalrosa (finns det ett annant namn tro, puderrosa?). En avtagbar rosett i samma tyg som kjolen blev en gullig detalj. Till sist, en kjol som egentligen skulle vara likadan som kjolen ovan men som inte blev tillräckligt klockad. Därför la jag till en extravåd och det blev nog ganska bra tycker jag. Det ska bli så kul att få överlämna detta- och lite nervöst, av barn får man ju alltid höra sanningen :-D

Prickigtset_140318 Rosettopp_140318

Giveaway hos Emster!

God morgon! Idag vill jag pusha för min giveaway på Instagram. Du kan vinna ett par fina fickmuddisar i barnstorlek genom att följa instruktionerna i min feed: Följ @emsters_alster på Instagram, dela bilden och tagga med @emsters_alster och #emstergiveaway

Vinnaren dras på tisdag 18/3 kl 11. Ha en fin dag!

20140313-074438.jpg

Singoalla och leoleggings

Igår färdigställde jag ett grått set till Lillan här hemma. Jag gjorde en kortare singoallatunika i tunn grå singeljersey. Jag funderade först på att stryka på nåt tryck på den men jag vill ha tunikan neutral så det får i så fall bli något i grått, ska tänka lite till. Byxorna är av leggingstyp, med resår i midjan och små fickor där bak. Kvalitén är mjuk stretchtwill, ett nytt sorts tyg för mig att jobba med, men hemskt kul för det känns som att det blir mer byxa av det, dessutom slitstark. Så här fint poserar hon nu när hon kan sitta!

Leoset_livia4_140309 Leoset_livia_140309 leoset_140309

Klädparty med Emster!

Ja, nu är det dags att anmäla sitt intresse för klädparty med mig, Emster. Bor du i Östergötland, kanske i trakterna kring Linköping vill jag komma hem till dig och visa kläder! Lidköping vid Vänern är också ett alternativ.) Det går till så att du bjuder hem dina vänner och bekanta och så berättar jag lite om mina kläder och sen är det fritt fram att klämma och känna på kläderna, köpa om man vill eller beställa om man vill. Eller bara fika, det är ju kul att träffas också! Maila emster@hektor.org. Anordnar du ett party med minst fem stycken andra köpande deltagare får du 250 kr att handla för själv.

 

Annons_kladparty2

Ännu mer zebra!

I helgen var familjen på långresa uppåt i landet för att hälsa på barnens kusiner. Vi tog ett välbehövligt (:-)) stopp på Stoff och Stil i Stockholm och jag kompletterade lite tyg som behövdes till beställningar. Jag köpte även jättehärlig mjuk bomullstwill, stretchig och fin. Sånt material som mina färgade stretchjeans är sydda av. Kolla förra inlägget så finns det tygbild! Hursomhelst, jag fick några småstunder igår kväll att göra byxor till stora pojken. Jag utgick från ett leggingsmönster med söm i sidorna, la till kanal för resår och fickor där fram och bak. Förutom att bakfickorna hamnade unset för långt ner blev jag väldigt nöjd.
Sonen provade dem i morse och sa att de var snygga men för långa. Så nu la jag upp dem 1,5 cm och de blev så bra :-) En liten bildkavalkad!

 

Zebratwill_1_140304Zebratwill_2_140304Zebratwill_3_140304Zevratwill_4_140304zebratwillbyxor_140304

 

Zebrastajl

Det här med djurmönstrat alltså… Först var jag tveksam, sen gjorde jag en leobody till Lillan, sedan zebraleggings till mig själv. Nu ligger ytterligare två nya stretchtwilltyger i hyllan och väntar på att bli nån typ av smala byxor med fickor, troligtvis till storpojken.

20140302-114037.jpg

I veckan gjorde jag byxor i zebrajerseyn till mellanpojken, med fickor o dekorsöm i orange. Han blev rätt tuff tyckte jag!

20140302-114327.jpg

20140302-114344.jpg

20140302-114403.jpg

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010