Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Uppdatering

Och här händer det lite. Vi håller på att byta dator och det verkar inte vara helt enkelt att föra över alla filer. Dessutom är det helt sjukt mycket nu före jul så bloggandet har kommit i tredje, fjärde hand. Hur som helst stickas det för fullt, har tre projekt på gång men två av dom fattas det garn. Eco bomull nr 2 för övrigt, får nog beställa på nätet för ingen affär här i stan verkar ha det.
Nästa gång jag skriver blir det bilder, I promise!

Just nu…

…stickas det vuxenraggisar och barntröja, bilder kommer när det blir dagsljus. (I år?)

Ut ur garderoben

Okej, nu måste jag visa den, min fina virkade filt som egentligen inte ska visas riktigt än men eftersom ytterst få vet om min blogg är det inte så farligt  inbillar jag mig. Den här filten ska nämligen bli en present. Hur som helst, filten är en vågfilt eller ripple som mönstret kallas på engelska. Den är virkad i ekologisk bomull, ljust grön, ljust lila och off white. Garnet köpt i en garnaffär nere i en källare på Storgatan i Linköping, kommer inte ihåg namnet. Mönstret är hämtad från www.stickig.blogspot.com och lätt att följa.

vågfilt1

Som alltid är det svårt att återge färgerna korrekt men på ett ungefär så här! Den är ganska stor, ca 90×100 cm.

vågfilt2

Små tossor igen…

Härom veckan kom det hem en liten tjej på tre månader som gärna ville ha cerisa tossor så hon fick ett par av dom jag hade gjort. Jag vet inte riktigt om hon vill visa sig på nätet så här kommer en bild på tossorna!

majatossor

Just nu-projekt

När det är ruggigt ute så känns det kul och lite meningsfullt att sticka saker som kan värma en. Hittills har det blivit saker till små människor men för tillfället håller jag på med pulsvärmare i lite olika färger och mönster. Jag åkte på utflykt till Strömma textilutförsäljning i Norrköping förra veckan (ja, jag körde först vilse och telefonterroriserade en god vän som fick hjälpa mig med vägbeskrivning). Till slut hittade jag dit och fick med mig lite mysiga ullgarner hem till ett rätt så billigt pris. Varför är garn så dyrt normalt sett?

Här ett fiskbensmönster som jag hittade på Lisabee Designs

hålmönster1_pulsvärmare

hålmönster2_pulsvärmare

Och sen ett flätmönster från www.stickamera.se.  De färdiga kommer på bild om ett tag.

flätmönster1_pulsvärmare

Tossor för kalla golv

Nu var det dags att visa några äldre saker som hänger på krok i hallen hemma hos oss. Dessa gjorde jag när vi var i Sälen förra nyårsveckan. Bokläsning, fika, skidåkning och mys med svärföräldrar brukar vara en given hit där uppe.  Den här gången tog jag med min gravida mage och virkningsprojektet så det blev några timmar varje dag och ett tiotal tossor.

vuxentossor

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010