Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Benvärmare

Jag fick en beställning på svarta benvärmare och hittade då ett sockmönster där skaftet var som våffelmönstrat. Våfflorna blir när man stickar ribbstickning (2 räta-2 aviga) två varv och sedan rätstickning två varv. Det använde jag och förlängde skaftet och avslutade precis som jag började, med ribbstickning ca 6 varv. Riktigt kul och bra stickning framför teven. Garnet är Vikings superwash ull.

Benvärmare

Benvärmare_close-up

Märtas sockar

Dessa sockar är likadana som Alfons raggisar fast röda, stickade i mjuk babyull, varmt och gosigt! Hoppas de passar lilla Märta! Julius fick agera provdocka här på bilden.

Märtas sockar2

Hampus sockar

För ett par veckor sen träffade jag tre kompisar från året i USA och vi har alla fyra fått barn i år. Julius är äldst, de andra är födda i september och oktober. Dessa sockar har jag stickat till Hampus som bor i Falköpingstrakten.

Jag har nog gjort upp mot tio par av den här modellen, så roliga att göra och det går fort!

Hampus sockar

Alfons raggsockar

Min kära syster har en man som har en syster som i höst har fått en liten Alfons. Min syster ville ge fina raggsockor till honom i julklapp och bad mig sticka ett par. Just dessa sockar är väldigt roliga att göra! De är i mjuk babyull, Marks & Kattens. Mönstret har jag hittat på www.stickamera.se

Alfonsraggisar_dec09

Pippitröja och raggisar

Nu äntligen kan jag lägga ut lite bilder igen, tack till min man! Först ut en tröja som förknippas med Pippi Långstrump och som är väldigt populär till små barn och för den delen vuxna. Peter Jihde lär ha haft den på sig härom fredagen! Jag hade ekobomull i naturvitt sen den virkade filten och dessutom både blått och rött så jag satte igång. Tyvärr hade jag ingen aning om att den vita inte verkar finnas i lager i Sverige längre, märket är Schauchenmayr från Tyskland. Jag skulle behöva köpa därifrån till ett inte så billigt pris längre. Det kanske slutar med att jag gör om i ett mer åtkomligt garn, typ Marks&Kattens bomull eller nåt liknande. Opepp.

pipptröja1

En annan sak jag höll på med var raggisar men de blev så fula och alldeles för vida i resåren så jag repade upp allt. Jag gjorde dem smalare och väldigt långa i benet och i min storlek. Nöjd! Här bilden innan upprepet.

raggsockor_nov

Och sen blev de så här!

vuxenragg1

vuxenragg2

Just nu…

…stickas det vuxenraggisar och barntröja, bilder kommer när det blir dagsljus. (I år?)

Skön höstkväll med stickmys

Igår träffades nägra kompisar för att pyssla och fika tillsammans. Mössa, pannband och julgransdekoration var några av de aktuella pysslen. Själv stickade jag färdigt en raggsocka modell mindre. Dessa är roliga att göra och går väldigt snabbt! Ett par har jag gett bort till storstadsvänner som är på väg att flytta tillbaka, jihoo! Ett annat par har Julius fått och det tredje ska ges bort till våra volleybollvänner som också har en liten pojk.

en_rad_raggisar

blå_raggsocko2

blå_raggsockor1

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010