Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Tröjor tröjor

Här kommer ett inlägg om tröjor som inte blev som de var tänkta. Först ut en tröja i de gröna drakarna, underbara färger i det tyget och jag kunde inte motstå att köpa lite när jag såg det på Syfestivalen i höstas. Tröjan var tänkt till sonen som drar något mittemellan 86 och 92. När den var klar märkte jag dessvärre att han badade i den, så en 92:a är han nog inte  riktigt än. Dessutom är det nog en stor storlek. Den fick flytta hem till en av dagiskompisarna istället!

Nästa tröja är av den sista snutten gröna moln. Verkligen sista snutten för när jag la ut mönstret märkte jag att det inte skulle räcka till en hel tröja. Alltså blev ärmarna helvita, inte världens mest praktiska färg men snyggt blev det ju ändå. Detta är också en stl 92 och den modellen litar jag mer på storleksmässigt.

Till sist en t-shirt som blev fel helt utan andra inblandade än mig själv. När jag klippte ut mönstret råkade jag klippa för kort, hela tre cm och det gick inte att fuska bort det felet. Den kommer förvandlas till en 80 eller 86 nästa gång jag har vit tråd i overlocken. Misstag gör jag hela tiden men oftast kan jag lösa dem till något lika bra eller bättre. Och ibland är det bara att göra om och göra rätt…

Glada vårmössor

Visst är de härliga, dessa mössor i det nya tyget Retroringar från Kameleont Design. Jag köpte det gula och det blå för ett tag sen och nu har jag äntligen sytt i det. Det blå är tänkt att bli en vuxenklänning så småningom, ska bara samla mod att klippa och sy i det utan att ha något färdigt mönster.

I övrigt har jag sytt en massa mössor idag och det blev en härlig färgpalett! Just mössorna ovan är tingade till ett syskonpar men i butiken finns det många nya fräscha att spana in!

Företagsmössor

En vän till mig har börjat ett nytt jobb och önskade till sig och sin kollega svarta mössor med företagsloggan på. Egentligen skiftar loggan från ljust till lite mörkare grön men lime fick gå bra.

Jag har sagt det förr, det är väldigt kul att göra applikationer just för att det ser så arbetat ut. Tyvärr gjorde jag en liten miss på ena mössan. Vlieselinet som stadgar upp den svarta jerseyn på baksidan täckte nästan hela blomman men jag missade två millimeter på ett av bladen. Därför blev det lite lite bubbligt men jag hoppas inte det stör så mycket. Som helhet blev det två fina mössor!

Nya tyger och fråga

Jag har tyvärr inte varit på Syfestivalen i Stockholm och köpt dessa tyger utan fick nöja mig med näthandel. I höstas kom jag dock dit och handlade en hel del! Det är ju så kul att få klämma och känna på de olika kvalitéerna och kanske hälsa på människor man bara haft en bloggbild av förut. Däremot tänker jag mig eventuellt till festivalen i Jönköping i april. Vet någon något om den, vilka olika utställare som kommer osv?

Tygerna ovan är inhandlade på nätet och från JnyDesign. Åtminstone två av tygerna är lite tjejiga, cerisa moln och rosa stjärnor och eftersom jag har en liten kille har det inte funnits sånt i mitt förråd förut. Det var hursom helst väldigt kul att sy av dem och det blev två mössor den här gången. Lagom till våren är de fodrade med vit stretchig jersey. De ligger i butiken om någon är intresserad.

Lille mannen själv verkade dock uppskatta mössan och ville inte ta den av sig i första taget…

Jeans blir kjol

Så inspirerad man kan bli av att surfa runt och kolla in andras bloggar. Av naturliga skäl blir det mycket sybloggar men även lite inredning, blommor och ett par vardagsbloggar brukar få besök av mig. Den här veckan såg jag på ExDesigns blogg att hon hade gjort en så snygg jeanskjol- det perfekta vardagsplagget! För att liva upp min skolvardag brukar jag försöka ha klänning eller kjol på torsdagar. Thursday betyder ju som bekant Skirts day- och svar ja, jag är engelskfröken!

Tuten kommer härifrån och det var verkligen inte alls svårt. Det som möjligen var lite klurigt var att veta hur mycket extratyg man skulle klippa till för att skarva och jag ser på bilderna, speciellt bak att jag skulle kunna tagit lite mindre tyg. Det kommer definitivt bli fler såna här för i garderoben finns fler jeans som inte duger till byxor längre men som ändå sitter bra upptill. Kjolen sydde jag helt utan overlocken så det är fritt fram för alla som känner sig hugade!

Pyjamas

Sedan ett tag har både min man och jag märkt av klädbristen i lillens garderob. Det måste vara dagis som blottar detta eftersom han nu kräver minst två ombyten varje dag och så mycket tvättar vi inte (än). Därför har jag satt igång projekt mysbyxor här hemma och tröjor har han fått några stycken redan. Pyjamas kan vi dock inte skylla dagis för, det går åt massor ändå. Här är senaste tillskottet, Stoff och Stils bruna elefanter med röd kantning. Tyvärr tänkte jag rätt lite sent och kantade halsen istället för att mudda den så den blev aningens vid. Resten blev bra, låånga ben så den räcker länge!

Fina bebisar

Idag har jag inget nysytt att bjuda på men det här är ju faktiskt ännu roligare att visa! Jag har fått flera livebilder från bebisar klädda i Emsters Alster och då vill jag passa på att visa godingarna. Jag blir så glad av att se att kläderna blir använda och tar gärna emot fler bilder. Jag visar dem på bloggen endast om respektive bildägare ger sin tillåtelse.


Mamman till flickan i de röda byxorna har själv haft kläder med jofotexelefanterna när hon var liten- visst är det kul när gamla mönster går i nytryck!

Svart och vitt

Ja, svartvitt funkar ju till allt. Här har jag gjort ett par molnmuddisar i stl 62 och en matchande dregglis. Dregglisen försvann samma dag som den syddes men muddisarna spar jag till det kommande klädpartyt och låter den ligga i butiken så länge.

Namn på rumpen

Efter att ha sett dessa byxor ville en moster ha likadana till sin systerson och dessutom lite mer plagg runtomkring. Att göra applikationer tar lång tid och är ganska pilligt men det är oftast värt det för det är ju så kul att se resultatet. Hoppas Rasmus trivs i sina byxor!

Längtan efter våren kom ordentligt nu i helgen när solen tittade fram. I väntan på den har jag gjort några små försök att ”våra” till bloggen lite. Om inte annat så förnöjer ju ombyte!

Mer bodysar

Ja, jag fortsätter på bodytemat. Det är tänkt att jag ska ha ett klädparty tillsammans med en vän och jag tänker då sy upp lite plagg som jag kan ha att visa. Bodysarna i förra inlägget såldes och jag har nu gjort nya i stl 62. Även dessa ligger i butiken, vill någon ha säger jag inte nej förstås- bodysar är nästan det roligaste att sy tycker jag.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010