Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Ny vårjacka till mig!

Lagom till våren köpte jag en ny mönsterbok, Sy! Från hoodie till skjortklänning av Jenny Hellström. Jag blev väldigt inspirerad av de fina bilderna och de (ganska) lättfattliga instruktionerna så jag gick loss på en så kallad Eloise Jacket. En slimmad hoodie i med foder och bred mudd nertill. Förutom att det tog längre tid att klippa ut alla 18 delarna, mönster och tyg än att sy själva jackan var det faktiskt inte så svårt som jag trodde.

Själva yttertyget är mörkt jeanstyg utan stretch, innertyget är rödvitrandig trikå. Tyvärr är jag ju redan på gränsen till för tjock (några veckor har gått sedan bilderna togs) för att stänga jackan men jag hoppas på att kunna ha den i sommar ändå, gillar den mycket!

Amningströja nr 4

Ja, nu äger jag fyra amningströjor plus originalet jag utgick ifrån och det är skönt att ha några att välja bland. Det går ju förstås att ha vanliga tröjor  också nuförtiden men speciellt när man är ute bland folk är det skönt att inte ”fläka ut sig” (västgötskt uttryck??) helt och hållet. En kompis kom med ett bra förslag som jag ska göra verklighet av snart- ett amningslinne under vanliga kläder- ska sys snarast!

Det här tyget hittade jag på Ohlssons, brukar inte falla för just den här färgställningen men tyvärr var kvalitén så fantastiskt skön så det gick inte att släppa det ifrån sig. Bomull och lycra, skulle gissa på 90/10 för den som är nyfiken på procentfördelningen. Just eftersom tyget är så härligt stretchig fast på ett kraftigt sätt passar det att göra en sån här tröja som behöver smita åt under bysten till exempel.

Amningstopp

Häromdagen fick jag en amningstopp av en av de andra dagisföräldrarna. Jag blev glad och kom samtidigt på att det där med kläder till mig själv har jag inte riktigt tänkt på. Toppen provade jag direkt och det kändes att det var bra kvalitet. Senare försökte jag rita av den och göra ett mönster så jag kunde sy en likadan. Det här är resultatet, ett helt okej första försök. Det blir ingen livebild nu när jag fortfarande har magen full av bebis men det kommer. Det jag ska tänka på nästa gång är att göra nederdelen av framsidan lite tajtare, främst över bysten så den delen håller åt lite. Men på det stora hela är jag nöjd. Tyget är jättehärligt, från Stoff & Stil, hoppas att det håller färgen bra!

 

Vuxenhoodie

Jag har gjort en velourhoodie till mig själv! Härom veckan såg jag så snygga hoodies hos Rino som jag tänkte var precis min stil. Istället för luva hade hon gjort en hög mjuk retrofodrad krage. I senaste Otteobre fanns det en luvtröja upp till 170 så jag utgick från det mönstret men gjorde en egen krage istället. Tänkte först också ha nåt fint retrotyg i kragen men så blev den ful första gången och sen hade jag inte mer av det örngottet så då valde jag lime- stjärnjerseyn från Jny Design istället.


Nästa gång ska jag stryka fast mellanlägg i kragen så den blir lite stadigare, kan nog bli fint.

Min lilla namnlapp skulle inte synts så bra på brunt så jag sydde på den på en bit av lime-tyget och zickzackade sedan fast den på tröjan.

Sommartopp

För ett par dagar sen kollade jag runt på lite olika bloggar och hittade då Soligs örngottstoppar. En rolig idé som jag ville testa! Tyvärr finns det bara örngott från det senaste decenniet i våra garderober och att klä sig i sängklädesrandigt var inte riktigt min tanke om en snygg outfit!

Jag valde då ett tyg som jag fått i present och utgick från Soligs beskrivning. I ärmarna satte jag svart mudd och halsen svart snedslå med sprund i fram. Jag hade ingen mer svart mudd så jag klippte till mer av tyget på tvären och satte dit längst ner, vilket blev bra tycker jag. Den här var hemskt enkel att göra och kan varieras i det oändliga. Jag kommer nog göra fler tror jag!

Sweatshirt

Först måste jag bara uttrycka min glädje över att ha lärt mig (eller att ha en underbar man som lärt mig) hur man gör thumbnails  i wordpress. Pust och stön men nu kan jag det!

Bastop1

Första vuxenplagget jag gjort, en sweatshirttröja, långärmad i röd-och vitrandigt  lite stretchigt material. Jag utgick från en vanlig bastop från Vero Moda och kollade speciellt hur v-ringningen var gjord. Först bandkantade jag men fick sprätta upp allt när jag kom till v-et, då blev det korvigt och osnyggt. Istället fållade jag räta mot räta och sydde ner mudden med tvillingnål. V-et fick jag till genom att nypa till längst ner i en lagom vinkel och sy en raksöm. Inte vet jag om det är ett vedertaget sätt att göra men så var det på Veros top.

Som tur är hittade jag två snygga modeller som kunde tänka sig att posera!

Lollan1

Lollan2

Bastop3

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010