Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Giraffer och velour

Till en ny liten pojke i vänkretsen är detta set. De söta och coola girafferna i gult och brunt är tyvärr slut nu hos mig och i butiker. En liten body blev det i alla fall och i kombination med bruna muddbyxor i velour passar det fint till en liten nyföding.

giraffset

Byxor och body

Här kommer mer bebiskläder! Det underbara elefanttyget på brun botten hade jag en snutt kvar av, mindre än jag trodde tyvärr men en body räckte det till i alla fall. Muddbyxor i brun velour är ju supermysigt nu till hösten så jag hoppas beställaren blir nöjd med setet!

 

16_bodybyxor

Vår lille nying

Förra fredagen kom han så, efter att ha trivts fint i magen 5 dagar över tiden. Lite överraskande vägde han 3910 g men var bara 50 cm lång. Helt perfekt och lite lagom lik storebror till utseendet. Jag har ju sytt lite byxor och bodys till honom och generellt kan man säga att byxorna passade perfekt nu och bodysarna är lite stora, framförallt vida i ärmarna. Därför var jag tvungen att göra om mönstret lite till (som utgår från en gammal hm-body) så att det passar vår plutt nu. Så här blev det.

 

Jofotex tåg kan man numera hitta lite varstans och när jag såg tyget på Ohlssons köpte jag en meter, gillar det jättemycket! Bodyn är kantad med svart jersey, smalare än vanligt och med enkel täcksöm. Byxorna är vanligt joggingtyg med mudd uppe och nere.

Tjejkit!

Precis i dagarna som vår minste skulle titta ut kom en beställning på lite tjejkläder till en liten nyfödd. Vi kom överens om det cerisea stjärntyget och det skulle vara klänning, dregglis och mössa, allt i ministorlek. Vår lille kille kom i fredags morse och han har hunnit prova igenom en del av det jag sytt till honom. Än har jag ingen bra bild att bjuda på så det får vänta till nästa inlägg. Däremot bestämde han sig för att sova i tre timmar på eftermiddagen idag, samtidigt som storebror var på dagis, vilket betydde att jag kunde färdigställa tjejkitet. Bra jobbat, pojkar!

Det som kändes nytt i klänningen var att jag bara kantade med en nål i täcksömsmaskinen  istället för tvillingsömmen som är det vanligaste. Anledningen till det är att jag tror tvillingsömmen och kantbandet skulle se klumpigt ut på så små kläder. Dessutom är det mycket kantning, både runt hals och ärmar så jag valde att göra det vita så smalt som möjligt. Jag vet inte om man ser det utifrån bilden men kantbandet är bara ca 7 mm brett nu.

Babyset

Idag visar jag tre olika babyset i stl 56-62. De randiga är till nya/kommande bebisar i min närhet och den med elefanter och knytmössa är en beställning. Söta är de små seten när de är så små :-) Den randiga campanen är väldigt härlig för den är tunn och mjuk samtidigt som den inte blir sladdrig- bra kombo!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010