Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Pulscase

Återigen tänkte jag visa ett projekt med dragkedja och foder, tänk att det kan vara så roligt! Mannen har ett tag önskat sig nåt typ av fodral till sin pulsklocka och pulsband. Det kan vara bra när man är ute och reser tycker han. Dessutom är det bra att såna här småprylar har sin plats här hemma också. Så sant.

Yttertyget är fuskskinn, inuti fleece för att skydda och svart jersey. Misstaget, eller ett av dem var att inte stryka på vlieselin på jerseyn, det drog sig naturligtvis när jag skulle sy ihop alla lager. Men det syns ju inte utifrån :-) Den röda dragkedjan räckte för att bygga på höjden, perfekt.

 

Under resans gång kom jag på att jag var tvungen att ha en rektangulär flärp längst bak som dragkedans ändar fäste i. Eftersom jag inte förberedde för den från början blev resultatet lite snett och inte särskilt snyggt på ena sidan. Men som helhet är jag nöjd med konceptet och ska göra en till min pulsklocka också.

Plånis

Okej, nu har jag försökt utmana mig själv lite extra genom att göra en plånbok, eller snarare korthållare, med svängd dragkedja. Jag har utgått från en jättesnygg dito från craftpassion.com men gjorde det lite enklare för mig själv och struntade i twillbandet som skulle sys dit i botten. Jeanstyget är återvunnet tyg från mannens (trasiga) jeans och fodret är ett stormönstrat tyg, kan vara från Åhléns.

 

Det är ju onekligen lite krångligt att sy dit dragkedjan i svängen men det som jag tyckte var klurigast var hur fodret skulle monteras rätt. Och då var ändå beskrivningen från craftpassion väldigt tydlig!

Kul var det i alla fall men jag skulle väldigt gärna vilja göra en till fast i äkta skinn. Men var köper man skinn, nån som vet?

Trean är här och makeovern är gjord!

Ja, lagom till nedkomsten av min täcksömsmaskin tyckte svägerskan att det var läge för lite ordning i mitt syrum. Har man ett helt rum så ska det inte vara kaos där tyckte hon. Så jag sa till henne (som för övrigt är höggravid och egentligen borde ha fötter i högläge) att peka med hela handen och säga åt mig vad jag skulle göra. Vi inhandlade nödvändiga hyllor och förvaringsprylar på IKEA och satte igång. Svägerskan envisades med att vilja vika alla mina tyger och färgkoordinera i hyllan och jag fick rensa och sortera. Mannen gjorde de klassiska mansgrejorna, hängde upp hylla och magnetremsa på väggen :-)
Resultatet är så bra så jag skulle kunna vara i rummet och bara njuta av anblicken, speciellt av tyghyllorna! Svägerskan har dessutom blivit lovad att få bildbevis på att det fortfarande är ordning i rummet så nu ligger pressen på mig :-)Skärmattan som bodde på golvet förut finns nu på bordet i bekväm ståhöjd. Klädställningen får plats i rummet.


På hyllan finns småsakerna i små lådor. Bland annat hittade vi smarta matlådor med avdelare i så att det går att separera tex bomullsband, dragkedjor, hängselknäppen och andra syiga saker. Kul!

Till sist har jag nu fått hem nummer tre, en täcksömsmaskin av märket Elna, en schweizisk maskin. Den är köpt via Sewing Machines Direct som jag vet många andra sybloggare har köpt från. Även min overlock, en Janome 644 är därifrån. Egentligen hade jag tänkt mig en Janome Coverpro men de får ju inte sälja det märket till Sverige längre. Däremot erbjöds jag den något dyrare Elna444 som tydligen är samma maskin och som dessutom är kompatibel med alla Janomes tillbehör, tex bandkantaren som jag köpte till.
Det ska bli så kul att få testa den så jag är glad att den Lediga Fredagen väntar! Ha en skön fortsatt varm dag!

Kläd- och inspirationskväll!

I november kommer det om intresse finns bli en inspirationskväll på inredningsbutiken Slussport 11 vid Bergs Slussar, Vreta Kloster. Den kommer då inrikta sig på barnkläder och höstens trender inom inredning. Jag kommer ta med mina kläder och ge tillfälle att klämma och känna på plaggen. Susanne på Slussport 11 kommer berätta lite om hennes gebit, inredning. Det kommer bli skoj! Maila om du skulle vilja vara med så kommer mer info senare!

Emsters Alster Butik öppnar!

I samband med att Emsters Alster har registrerats som företag öppnar jag nu Butiken! Köpfunktionerna är inte utbyggda än riktigt, vi väntar på rättigheter från webhotellet. Just nu mailar du helt enkelt till Emsters Alster om vad du önskar köpa. Gå gärna in och ta en kik!

Ljungsbro Marknad

Idag gick Ljungsbro Marknad av stapeln, och oj vad kul det var! Solen sken, perfekt marknadsväder och det var massor av folk där! Det är ju så roligt att prata med folk, både kunder och andra som står och säljer. Bredvid mig hade jag en skolklass som sålde fikabröd till en skolresa, de barnen var duktiga på att prata för sin vara! ”Bullar bakade med kärlek i” hörde jag av några av pojkarna :-D

Själv fick jag sålt massor, stor skillnad mot förra marknaden som jag ändå tyckte gick okej. Dessutom ville de flesta ha bloggadressen och många gjorde beställningar på plats. Därför kommer jag öppna nätbutiken inom några dagar, så snart jag har lagt upp kläderna på hemsidan.

Marknadsrapport och omlottbody

En liten rapport från marknaden kommer här! Det var första gången jag gjorde det men det gav mersmak. Försäljningen gick lite trögt emellanåt, det svåraste var att få folk att stanna till. Många av de som tittade gav fina kommentarer och köpte något. Dregglisar, napphållare och smala muddbyxor var populärast.

Jag fick tips från en marknadsräv mittemot som sålde decoupage-varor. Hon tyckte att jag skulle hänga kläder och pynta mer än jag gjorde. Så till nästa gång ska jag ta med lite rekvisita och bygga på  höjden och som sagt hänga upp mer saker.

Jag fick en storbeställning också, en tvillingmamma som ville ha två flodisbodys och två muddbyxor. Tyvärr har jag slut på det gröna flodhästtyget så antingen får jag beställa mer via nätet eller åka dit, hm.

Jag hade med udda varor, en t-shirt och två bodysar som jag skyltade som beställningsvaror. Den ovan är en sådan, en present i storlek 62.

Ny inspiration

Förutom alla fina bloggar som jag inspireras hur mycket som helst av har jag köpt lite nya böcker borta i Staterna. Våra stackars små fossingar behövde vila från allt promenerande och vad är väl bättre än att sätta sig på kaféet på ett Barnes & Nobles och bläddra i nya böcker?

Det fanns hyllmetrar av handarbetsböcker men rätt så lite med mönster att sy för barn. Det slutade med att jag köpte en bok av svenska Lotta Jansdotter. En trevlig bok med en del roliga projekt att ta sig an.

Nästa gång kommer bild på nåt nysytt!

Böcker

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010