Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Trean är här och makeovern är gjord!

Ja, lagom till nedkomsten av min täcksömsmaskin tyckte svägerskan att det var läge för lite ordning i mitt syrum. Har man ett helt rum så ska det inte vara kaos där tyckte hon. Så jag sa till henne (som för övrigt är höggravid och egentligen borde ha fötter i högläge) att peka med hela handen och säga åt mig vad jag skulle göra. Vi inhandlade nödvändiga hyllor och förvaringsprylar på IKEA och satte igång. Svägerskan envisades med att vilja vika alla mina tyger och färgkoordinera i hyllan och jag fick rensa och sortera. Mannen gjorde de klassiska mansgrejorna, hängde upp hylla och magnetremsa på väggen :-)
Resultatet är så bra så jag skulle kunna vara i rummet och bara njuta av anblicken, speciellt av tyghyllorna! Svägerskan har dessutom blivit lovad att få bildbevis på att det fortfarande är ordning i rummet så nu ligger pressen på mig :-)Skärmattan som bodde på golvet förut finns nu på bordet i bekväm ståhöjd. Klädställningen får plats i rummet.


På hyllan finns småsakerna i små lådor. Bland annat hittade vi smarta matlådor med avdelare i så att det går att separera tex bomullsband, dragkedjor, hängselknäppen och andra syiga saker. Kul!

Till sist har jag nu fått hem nummer tre, en täcksömsmaskin av märket Elna, en schweizisk maskin. Den är köpt via Sewing Machines Direct som jag vet många andra sybloggare har köpt från. Även min overlock, en Janome 644 är därifrån. Egentligen hade jag tänkt mig en Janome Coverpro men de får ju inte sälja det märket till Sverige längre. Däremot erbjöds jag den något dyrare Elna444 som tydligen är samma maskin och som dessutom är kompatibel med alla Janomes tillbehör, tex bandkantaren som jag köpte till.
Det ska bli så kul att få testa den så jag är glad att den Lediga Fredagen väntar! Ha en skön fortsatt varm dag!

15 comments to Trean är här och makeovern är gjord!

 • jag går också i cover-tankar. du får berätta om du känner dig nöjd med maskinen :)

  och sen måste jag beundra ditt syrum – känns väldigt inspirerande att se nu när vi är igång och ska fixa mitt syrum i källaren. jag har nog tyvärr inte samma ytor att spela med :)

 • Maria

  WOW…kan inte din svägerska komma hem till mig också!!??…man känner hur inspirationen automatiskt skulle få fart i ett sånt rum!

 • å vad härligt det ser ut…! själv har jag ett minimalt rum som mannen envisas med att även ha som bibliotek, jag har en byrå som är knö-full av tyger och klipper till mina alster på golvet! Men jag har ju iallafall ett pysselrum, och det är lycka det! :-)

 • Syster y

  Åh, vad fint! Hejja svägerska och Emster!

 • Såå avis! WOW!!! Så fint det blev! En annan sitter i vardagsrummet och syr i en liten hörna… måste nog jobba lite med maken så man får ett eget rum att göra sådär fint! Lättare och roligare att sy då… :-)

 • nä… vad roligt att ni också ska till böda. Min man ska vara gårdspastor v 28, så möjligheten finns ju att vi korsar varandras vägar! Det vore jätteroligt! Ha det gott!

 • Oj! Vilket härligt rum!

 • Cia

  Men herregud vad bra det blev, fler svägerskor till världen! :)

 • Lisa

  Bara svägerskan skulle komma på att vika två ton tyg! Väldigt snyggt!!!

 • Svägerskan är mer än nöjd över bildbeviset ”en vecka senare” ; ). Så stolt över din verksamhet och den förtjänar allt det bästa!

 • Josefin

  Åh, vad fint du har fått det i rummet! Otroligt inspirerande! Min egen pysselhörna är så kaotisk att man inte kan sitta där, så man kanske borde göra ett röj :) kram

 • Åh så snyggt och välorganiserat! De sorterade vikta tygerna är som en godispåse :)
  Tänk om jag kunde ha så fint och ordning i min hörna *drömmer*

 • Vad fint du har fått det Emma!! Jag vet känslan av att ha ett snyggt och praktiskt arbetsrum….inspirationen flödar lite bättre! =) Lycka till, du är bäst! Ps. Vi måste planera vårt ”blommiga kläder-party” till början på hösten…! Ds.

 • OYB

  Grattis till nya maskinen! Och det blev verkligen jättesnyggt i rummet! Jag sorterade också in alla mina tyger efter färg i några hyllor för några månader sen och inspirationen verkligen flöder så fort jag kommer in i rummet och ser alla mina härliga tyger!

 • Oj, så fint du fick det! Jag tycker att jag viker och viker och sorterar och sätter upp hyllor, men jag lyckas aldrig nå ändra fram i mitt syrum…

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010