Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Romantiska gardiner

Jag ska bekänna en sak. Under alla år jag har bott själv har jag inte sytt en enda gardin. Det gör min mamma. Man skulle kunna tro att den saken skulle ändras när mina föräldrar gav mig Husqvarnan för två år sen. Men nej. Gardiner är tråkigt och jag vill inte sy tråkigt. På nåt konstigt sätt tror jag mamma tycker det är ganska kul att sy mina, kanske främst för att det blir lite fint :-)
Tills igår kväll. Då sydde jag min första gardin, av ett secondhandfyndat barnlakan för 25 kr. Hos några vänner såg jag för ett tag sen ungefär en sån här och blev så inspirerad att jag gjorde slag i saken.

Jag började med att klippa av den delen som den snygga brodyren sitter på och fållade kanterna. För att sen få till den bakomliggande gardinen med en tillräcklig längd för att kunna rullas fick jag skarva en del i lakanet och en del av det syns tyvärr på det färdiga resultatet. Men inte på håll… Jag fållade den här delen också och klippte sedan ut och fållade långa remsor som skulle knytas om. Efter det sydde jag en kanal för gardinstången. När allt till sist skulle sys ihop la jag först två remsor underst, på dem den stora gardinen, sedan de två andra remsorna och överst den broderade gardinen. Sen sydde jag en raksöm strax under kanalen och klart!

Det som är kvar innan jag känner mig helt nöjd är naturligtvis en ordentlig strykning men sedan behövs en längre rundstav, två presentpappersrullar är inte optimalt :-) Men i övrigt är jag riktigt nöjd. Och ikväll kommer mamma och pappa på helgbesök!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010