Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Romantiska gardiner

Jag ska bekänna en sak. Under alla år jag har bott själv har jag inte sytt en enda gardin. Det gör min mamma. Man skulle kunna tro att den saken skulle ändras när mina föräldrar gav mig Husqvarnan för två år sen. Men nej. Gardiner är tråkigt och jag vill inte sy tråkigt. På nåt konstigt sätt tror jag mamma tycker det är ganska kul att sy mina, kanske främst för att det blir lite fint :-)
Tills igår kväll. Då sydde jag min första gardin, av ett secondhandfyndat barnlakan för 25 kr. Hos några vänner såg jag för ett tag sen ungefär en sån här och blev så inspirerad att jag gjorde slag i saken.

Jag började med att klippa av den delen som den snygga brodyren sitter på och fållade kanterna. För att sen få till den bakomliggande gardinen med en tillräcklig längd för att kunna rullas fick jag skarva en del i lakanet och en del av det syns tyvärr på det färdiga resultatet. Men inte på håll… Jag fållade den här delen också och klippte sedan ut och fållade långa remsor som skulle knytas om. Efter det sydde jag en kanal för gardinstången. När allt till sist skulle sys ihop la jag först två remsor underst, på dem den stora gardinen, sedan de två andra remsorna och överst den broderade gardinen. Sen sydde jag en raksöm strax under kanalen och klart!

Det som är kvar innan jag känner mig helt nöjd är naturligtvis en ordentlig strykning men sedan behövs en längre rundstav, två presentpappersrullar är inte optimalt :-) Men i övrigt är jag riktigt nöjd. Och ikväll kommer mamma och pappa på helgbesök!

6 comments to Romantiska gardiner

  • Bättre sent än aldrig:). Jättesnyggt resultat

  • Blev ju superfin!! Nu är det kört när din mamma ser att du kan sy gardiner själv…hehe! ;-)

  • Lycka till med kören i helgen, hade SÅ gärna tittat men överdriver inte om jag säger att det finns en del att stå i på hemmaplan… Hälsa männen.

  • Fin!!! Jag har också sytt en… men är inte helt nöjd. Men ett tips är att gå till myrorna eller dyl och köp gardinstång. Jag fick min för 10 kr!

  • Hihi, ja, jag känner igen det där med att sy gardiner.. det är såå trist med bara stora raka stycken som ska fållas.. Jag har heller inte sytt några gardiner (eller ens lagt upp dem till rätt längd *skäms nästan* ) förrän alldeles nyligen.

    Din gardin ser ut att vara jättefin! Kul att kunna använda fina broderade lakan till någonting som man ser varje dag :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010