Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Ny vårjacka till mig!

Lagom till våren köpte jag en ny mönsterbok, Sy! Från hoodie till skjortklänning av Jenny Hellström. Jag blev väldigt inspirerad av de fina bilderna och de (ganska) lättfattliga instruktionerna så jag gick loss på en så kallad Eloise Jacket. En slimmad hoodie i med foder och bred mudd nertill. Förutom att det tog längre tid att klippa ut alla 18 delarna, mönster och tyg än att sy själva jackan var det faktiskt inte så svårt som jag trodde.

Själva yttertyget är mörkt jeanstyg utan stretch, innertyget är rödvitrandig trikå. Tyvärr är jag ju redan på gränsen till för tjock (några veckor har gått sedan bilderna togs) för att stänga jackan men jag hoppas på att kunna ha den i sommar ändå, gillar den mycket!

Följaktligen en gravidkjol

Jag måste såklart visa gravidkjolen jag sydde för några dagar sen och så berätta att bebisen beräknas komma i början av februari. Tack för kommentarerna i förra inlägget!

Jag var på IKEA nyss och såg värsta snygga tyget. Jag hade i och för sig sett det förut som gardin och har kollat efter det de senaste två gångerna jag varit där. Nu hade det alltså anlänt och jag köpte en dryg meter med förhoppningar om att få till nån slags gravidkjol. Jag tänkte ha brett svart resår plus ett blixtlås i sidan av det vävda tyget men när jag provade på visade jag mig vara ganska jämnrak (hej då midjan, hej höfter) så jag struntade i blixtlåset.

Förutom att jag slösade bort en kjollängd och foder för att jag skar till kjolen för liten så gick sömnaden bra. Två identiska kjolar, ytter- och innertyg skuren efter en jeanskjol och så en stor bit svart muddväv till magen.

Den senaste tiden har jag varit runt på nätet och kollat in väskor av olika slag. Först och främst med dragkedjor, i ett annat inlägg ska jag visa två stycken jag gjort. Här gjorde jag en fodrad med innerfickor fast ingen dragkedja. Tyvärr glömde jag mellanlägg, det gör väldigt stor skillnad eftersom det stabiliserar upp hela väskan. En annan gång kommer jag ihåg det!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010