Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Pimpade pyjamasbyxor

En av mina vänner beställde en tvådelad pyjamas och jag fick i stort sett fria händer. Jag tänkte mig ganska basic, röda elefanter på både tröja och byxor. Sedan blev det en liten tygmiss från min sida och elefanterna var nästan slut efter att ha gjort tröjan. Därför sydde jag röda muddisar och applicerade knälappar i elefanttyget. Tröjan är levererad och jag glömde bort att fota men här kommer byxorna!

Manliga byxor…

…eller i alla fall en killvariant på mina linnebyxor jag har sytt. Min svåger ville ha likadana som sin fru så då gjorde jag en variant med sydda veck på knäna och av HP, nåt slags twill, lite grövre tyg. De blev bra tycker jag men oj vad svårt det är att sy till vuxna när man inte har något färdigt mönster att gå efter! Passformen är ju superviktig.

Trekvartsbyxor

Här följer två beställningar av mina trekvartbyxor, den första av ljus, lite stretchig denim med marin- och vitrandig mudd. Det är  allt lite extra svårt när man inte känner personen man syr till utan bara har en storlek att gå på så jag hoppas verkligen dessa passar!

Nästa par byxor är också en beställning men här har jag haft lyxen att kunna prova ut dem så de verkligen sitter perfekt. Tyget är linne med matchande mudd och samtliga tyger idag  är inköpta på den vanliga Tygaffären.

Sweatpants

Det har blivit en del vuxenkläder på sistone och det beror mest på att jag inte har så mycket mjuka tyger att sy av. Jag väntar på husvagnar och röda moln men det dröjer nog ett tag till. Det senaste alstret kom till av ett UFO (=unfinished object), en lång trikåtröja som skulle bli jättefin hade jag tänkt mig.

Ett stort hinder var dock att mönstret bara fanns på tyska. När jag sen fastnade så tröttnade jag och lät den ligga. Och nu har tröjan blivit ett par jättesköna trikåbyxor, perfekta till träning. Tyvärr fanns det lite snålt med tyg så till mig är de aningen trånga. De fick flytta hem till en kompis som är storleken mindre. Mönstret har jag gjort själv och tyget kommer från Tygaffären, Linköping.

Bilder på linnetrekvartare

Igår mailade Svägerskan (nu på riktigt!) fina bilder på födelsedagspresenten. Jag hade nog rätt mycket tur i det här fallet för jag hade inte mätt henne på något sätt och ändå satt byxorna som en smäck och vi båda kan känna oss glada och nöjda!

Vuxenmuddisar och halsduk

Hela måndagen var vikt för sydag med en kompis vilket för egen del resulterade i en ny randig halsduk till mig själv. Jag måste också visa Maddes nya jeansmuddisar med mönster från mina linnetrekvartare jag visat i tidigare inlägg. Hon sydde dit extra lång midjemudd, passande för en växande mage!

Trekvartsbyxor av linne

Här kommer två linnetrekvartare, på beställning fast i födelsedagspresent :-) Det svåra med vuxenbyxor tycker jag är att mäta ut mudden, alla har ju olika storlek på vad och midja så det blir lite av en chansning. Jag hoppas att de ska passa annars är det ju inte värre än att det går att justera.

Byxorna sitter ungefär som de här.

Svarta trekvartsbyxor

Trekvartsbyxorna av linne var det flera som ville ha så nu har jag sytt några stycken och förfinat mönstret lite. Just i grenen upp mot framsidan på magen tycker jag är viktigast att det blir platt och snyggt. Annars är det ett ganska förlåtande mönster och linne är ju lätt att sy i. Här är ett par svarta till en nybliven tonåring, hoppas hoppas hon blir glad… :P

Svarttrekvart1

Svarttrekvart2

Linnetrekvartare

Jag hittade för ett tag sen en blå linnestuv, ca 80 cm som jag tänkte kunde bli trekvartsbyxor nu till våren. Tillsammans med lite blå mudd blev det ganska bra. Mönstret är likt ett par trekvartare jag redan har hemma, som jag verkligen älskar.

Det jag ska tänka på till nästa gång är att ta in bredden på mudden än mer än vad jag redan gjorde. Jag funderar också på att sätta på ett par utanpåfickor men eftersom tyget räckte precis tror jag inte att jag tar tag i saken och köper nytt. Det får bli nästa byxa.

Dålig bildkvalitet men man ser ändå stuket på byxan.

Linnemuddisar2

Linnemuddisar1

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010