Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Syskonset i många delar

Hej på er!
Idag vill jag visa några set till en syskontrio bestående av tre flickor. Basfärgen är nån slags blekt rosa/creme som blir väldigt snygg med olika komplementfärger, som i detta fallet svart och vitt. Minsta tjejen fick randiga muddbyxor med en topp med puffärm och lite djupare urringning än en vanlig t-shirt.

Leoset_140324

Leotopp_140324

Till flickan som är 5 år blev det samma tygval men kjol till toppen istället. Kjolen har vita dekorsömmar på lodrätan och det ska bli spännande att se både passform och storlek. Det är nämligen premiär på detta kjolmönstret så jag är nog beredd att justera om det behövs. Önskemålet var att den skulle vara ganska klockad, vi får väl se om den går hem.

Leokjolset_140425

Till sist det setet som jag är mest nöjd med. Storlek 128 gör jag vanligtvis inte så även här får vi se hur passformen är. Toppen är i ett lite slinkigare tyg med tyngre fall, passar lite äldre barn och vuxna tycker jag. Färgen är gammalrosa (finns det ett annant namn tro, puderrosa?). En avtagbar rosett i samma tyg som kjolen blev en gullig detalj. Till sist, en kjol som egentligen skulle vara likadan som kjolen ovan men som inte blev tillräckligt klockad. Därför la jag till en extravåd och det blev nog ganska bra tycker jag. Det ska bli så kul att få överlämna detta- och lite nervöst, av barn får man ju alltid höra sanningen :-D

Prickigtset_140318 Rosettopp_140318

Till en liten flicka

Det händer lite då och då att det föds barn i vår närhet som man vill presenta lite grann. Det händer dock förvånansvärt sällan att det föds tjejer i vår närhet, var är alla?? I våras kom ändå en liten flicka och då fick jag passa på att sy en liten kjol.

Flickan har en storebror som jag gjorde en blå mössa med bilar och då ville jag matcha lite och gjorde en bilkjol till henne. Jag var lite sugen på att sy nåt klassiskt flickigt till henne eftersom det händer väldigt sällan men sen vann de snygga bilarna ändå! En ugglemössa fick hon också, bara för att jag älskar tyget!

Kool-kjol

Okej, nu måste jag erkänna att jag är mycket nöjd med senaste alstret! Det var Lollan, en av mina vänner som gav mig en av hennes kjolar och sa: ”Gör en sån här, typ”. Kul projekt men sjukt svårt att hitta galna mönster som bara nästan matchar. Fick lösa två av lapparna på framsidan med två applikationer på ett enfärgat tyg.

I fram har jag alltså klippt isär kjolmönstret och klippt ut tyglappar som jag sedan overlockat ihop. Här är det givetvis extra noga att sömsmånen är lika på alla lappar, annars blir det snett i slutet! (Det blev lite snett i slutet förstås men jag mörkade det fint :-) ). Nästan alla tyger är nån slags viscoseblandning, normalt sett inte så rolig i kvalitén när man syr barnkläder, men till vuxna och när man vill ha ett tungt fall passar dessa tyger faktiskt väldigt bra.

Det är nästan så att jag önskar att hon inte vill ha den, då behåller jag den, hihi. Vi får väl se…Och så lite bilder, håll till godo med dito från mobilen!

 

 

Marknad på fredag!

I morgon fredag ska jag stå på Finspångs Marknad! Det ska bli så kul och dagen till ära har jag sytt upp fina kjolar, premiär hos Emster! Nu ägnar jag dagen åt att sy klart det som fattas och att prismärka varorna. Jag hoppas på fint väder och mycket munkdoft! Kom och säg hej vettja!

 

Följaktligen en gravidkjol

Jag måste såklart visa gravidkjolen jag sydde för några dagar sen och så berätta att bebisen beräknas komma i början av februari. Tack för kommentarerna i förra inlägget!

Jag var på IKEA nyss och såg värsta snygga tyget. Jag hade i och för sig sett det förut som gardin och har kollat efter det de senaste två gångerna jag varit där. Nu hade det alltså anlänt och jag köpte en dryg meter med förhoppningar om att få till nån slags gravidkjol. Jag tänkte ha brett svart resår plus ett blixtlås i sidan av det vävda tyget men när jag provade på visade jag mig vara ganska jämnrak (hej då midjan, hej höfter) så jag struntade i blixtlåset.

Förutom att jag slösade bort en kjollängd och foder för att jag skar till kjolen för liten så gick sömnaden bra. Två identiska kjolar, ytter- och innertyg skuren efter en jeanskjol och så en stor bit svart muddväv till magen.

Den senaste tiden har jag varit runt på nätet och kollat in väskor av olika slag. Först och främst med dragkedjor, i ett annat inlägg ska jag visa två stycken jag gjort. Här gjorde jag en fodrad med innerfickor fast ingen dragkedja. Tyvärr glömde jag mellanlägg, det gör väldigt stor skillnad eftersom det stabiliserar upp hela väskan. En annan gång kommer jag ihåg det!

Ny jeanskjol

I helgen har kören jag är med i varit i Småland på en liten körresa. Fantastiskt kul, rekommenderas! Det var bud på ljusa jeans, vitt och sen två accentfärger, ljusgrönt och gult. Jag hade inget klockrent i garderoben men hade ett par ljusa avklippta trekvartsjeans, inköpta för minst fem år sen. Nu när jag visste hur man gjorde tog det inte mer än en timme att göra den här kjolen. Mitt accenttyg på kjolen blev Jny:s äppelgröna stjärntyg. Kul och snabbt projekt som blev bra!


Jeans blir kjol

Så inspirerad man kan bli av att surfa runt och kolla in andras bloggar. Av naturliga skäl blir det mycket sybloggar men även lite inredning, blommor och ett par vardagsbloggar brukar få besök av mig. Den här veckan såg jag på ExDesigns blogg att hon hade gjort en så snygg jeanskjol- det perfekta vardagsplagget! För att liva upp min skolvardag brukar jag försöka ha klänning eller kjol på torsdagar. Thursday betyder ju som bekant Skirts day- och svar ja, jag är engelskfröken!

Tuten kommer härifrån och det var verkligen inte alls svårt. Det som möjligen var lite klurigt var att veta hur mycket extratyg man skulle klippa till för att skarva och jag ser på bilderna, speciellt bak att jag skulle kunna tagit lite mindre tyg. Det kommer definitivt bli fler såna här för i garderoben finns fler jeans som inte duger till byxor längre men som ändå sitter bra upptill. Kjolen sydde jag helt utan overlocken så det är fritt fram för alla som känner sig hugade!

Kjolar

Som jag har längtat till den här veckan, höstlov för mamman och föräldraledighet för pappan bäddar för en skön lovvecka för hela familjen. Lite utrensning av ärvda kläder och de vardagliga sysslorna varvas med beställningar och förberedelser för torsdagens klädvisning/workshop a la Emsters Alster på Barnsångstillfället som Julle brukar gå på.
Förutom småttingarna kommer det även lite äldre barn och då tänkte jag erbjuda lite för dem också. De senaste alstren är två enfärgade kjolar i joggingtyg med mönstrade fickor. Jag har lite svårt att uppskatta storleken på dem eftersom jag inte har något att jämföra med men ungefär 116 på den ena och 128 på den andra. Hoppas på att kunna definiera det snarast. Dessa kommer hamna i butiken om de inte blir sålda på torsdag.


Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010