Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Minisemester

Nu drar vi till Frankrike över midsommar, ses om några dagar!

Jag syr inte i kopierade moln

Jny Design gör snygga moln av mycket god kvalitet- molntygerna jag syr i kommer bara därifrån och ingen annanstans!

Babyset

Idag visar jag tre olika babyset i stl 56-62. De randiga är till nya/kommande bebisar i min närhet och den med elefanter och knytmössa är en beställning. Söta är de små seten när de är så små :-) Den randiga campanen är väldigt härlig för den är tunn och mjuk samtidigt som den inte blir sladdrig- bra kombo!

Småplock

Här kommer några napphållare och dregglisar som jag sydde härom veckan. Egentligen sys napphållare enklast i vävt tyg men önskemålet var dessa tyger så då fick jag lösa problemet. Mjuka tyger drar sig gärna när man syr raksöm fastän man har pressat noggrant innan. Därför strök jag på vlieselin innan jag sydde ihop dem och då blev det bra som tur var.

I helgen väntar Vätternrundan för valda delar av familjen (absolut inte jag) med tillhörande grillmys hos goda vänner. Symässigt sett ska fyra heldressar bli klara så snart som möjligt så idag har jag klippt ut och kantat fickor. Jag är lite sen med en del beställningar men samtidigt har jag SOMMARLOV på tisdag så efter det kan jag bli mer effektiv!

Klöverklänning

Det blev visst en till vuxenklänning, den här gången i det snygga rosa klövertyget. Det finns även i turkost och ska komma i brunt och lila såg jag för några dagar sen. Själva klänningen är det inga konstigheter med men jag använde tre olika sorters kantningar.

Längst ner fållade jag med tvillingsöm, så enkelt som möjligt. I halsen klippte jag en remsa och sydde ihop. Sen overlockade jag dit den och kantade med vanliga symaskinens elastiska raksöm. Jag antar att täcksömsmaskinen hade gjorde jobbet ännu bättre men jag vågade inte prova just nu. För att få v-formen sydde jag av kantens baksida längst ner på halsringningen.

Ärmarna är också gjorda av två ihopsydda remsor och overlockade. Jag stickade ner dem och lät dem sedan vara så att den råa kanten krullar upp sig. Så såg det ut på originalklänningen och det verkar funka fint.

Hot pants

Här kommer så mitt första försök till täcksöm från den nya maskinen. Ett par enkla små shorts till en väns son, sytt i den sista snutten havstyg. Resåren sydde jag fast med trillingsöm från insidan och då blev det ju en snygg avigsöm utåt. Samma sak med benfållarna. Med själva utförandet finns nog en del i övrigt att önska men överlag är jag helnöjd! Det kommer bli kul att utforska nya sömmar och utseenden med den nya Elnan.

Trean är här och makeovern är gjord!

Ja, lagom till nedkomsten av min täcksömsmaskin tyckte svägerskan att det var läge för lite ordning i mitt syrum. Har man ett helt rum så ska det inte vara kaos där tyckte hon. Så jag sa till henne (som för övrigt är höggravid och egentligen borde ha fötter i högläge) att peka med hela handen och säga åt mig vad jag skulle göra. Vi inhandlade nödvändiga hyllor och förvaringsprylar på IKEA och satte igång. Svägerskan envisades med att vilja vika alla mina tyger och färgkoordinera i hyllan och jag fick rensa och sortera. Mannen gjorde de klassiska mansgrejorna, hängde upp hylla och magnetremsa på väggen :-)
Resultatet är så bra så jag skulle kunna vara i rummet och bara njuta av anblicken, speciellt av tyghyllorna! Svägerskan har dessutom blivit lovad att få bildbevis på att det fortfarande är ordning i rummet så nu ligger pressen på mig :-)Skärmattan som bodde på golvet förut finns nu på bordet i bekväm ståhöjd. Klädställningen får plats i rummet.


På hyllan finns småsakerna i små lådor. Bland annat hittade vi smarta matlådor med avdelare i så att det går att separera tex bomullsband, dragkedjor, hängselknäppen och andra syiga saker. Kul!

Till sist har jag nu fått hem nummer tre, en täcksömsmaskin av märket Elna, en schweizisk maskin. Den är köpt via Sewing Machines Direct som jag vet många andra sybloggare har köpt från. Även min overlock, en Janome 644 är därifrån. Egentligen hade jag tänkt mig en Janome Coverpro men de får ju inte sälja det märket till Sverige längre. Däremot erbjöds jag den något dyrare Elna444 som tydligen är samma maskin och som dessutom är kompatibel med alla Janomes tillbehör, tex bandkantaren som jag köpte till.
Det ska bli så kul att få testa den så jag är glad att den Lediga Fredagen väntar! Ha en skön fortsatt varm dag!

Småsmurfar och en docka


För ett litet tag sen fick jag fina bilder på mailen. Den här lilla flickan fick en fin kuvertklänning som hon säkert kan ha i höst också. Ränder från Jofotex, den rosa jerseyn vet jag inte var de kommer ifrån.

Samma glada flicka fick också pösjeans med sydda knäveck och matchade det med en omlottbody i turkosrandig campan från Nea Nobelle. Rött binder ihop det hela. Tack M för de fantastiska bilderna!

Här har vi mina tre favoritsmurfar som har fått nya emsterbyxor. Rosa jogging (Jofotex) med en hjärtapplikation i rosa stjärntyg (Jny) och gul bambuinterlock (Strömming) med härlig tyngd i tyget och dessutom ekologiskt. Till sist gröna moln från Jny Design. Inga konstigheter med mönster förutom att jag anpassat längd och bredd lite extra till den äldsta och smalaste smurfen. Tack Mamma J för bilden!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010