Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Kusiner i cardigans

I helgen träffades stora och lilla kusinen och det var så kul att se hur roligt de verkade ha tillsammans trots att ålderskillnaden just nu verkar stor. Jag hade sytt två cardigans i stl 92 och 68 och faktiskt passade båda två även om 68:an kommer räcka ett tag. Här är två bilder på killarna!

Elefantbody

Häromdagen sydde jag en liten omlottbody som var present till en kompis. Det var länge sen jag gjorde omlottisar men blev sugen på det nu. Det får nog bli några till bebisen i magen tror jag. De glada elefanterna är fantastiska, från Znok Design. Jag hoppas på att få se mycket roliga tyger från henne och många andra återförsäljare när jag åker till Syfestivalen på Älvsjömässan nästa fredag!

Mysig velour

Härom veckan träffades några vänner hemma hos mig för att ha en skön tjejkväll utan män och barn. Det blev också en tur till syrummet för att kolla in tygerna vilket resulterade i en del beställningar. Ett velourset  bestående av en raglan och mysbyxa syddes idag eftersom jag hade många andra raglantröjor i stl 80 på beställningslistan. Den här velouren älskar jag, underbar kvalitet från Jofotex som aldrig bleks i tvätten.

Rosa set i min smak

Ja, här kommer ett klädset som jag gillar lite extra. Ränder, tuffa pösjeans och lite rosa som jag aldrig syr till min pojk blev en bra kombo. Tyvärr måste jag erkänna att det tog lååång tid innan dekorsömmarna på raglantröjan blev tillräckligt fina. Det är INTE lätt att få dem snygga när man ska sy genom flera lager. Men jag lovar, här ska tränas mera!

Mycket moln

Jag fick en beställning på en massa kläder, allt i moln. Tanken är att dessa ska till en familj i USA och där finns inte samma kultur av roliga och färgglada kläder för barn. Nu kan det nog bli både roligt och färgglatt. Föräldrarna ska få varsin molnmössa och flickan mössa, dregglis, byxor plus molnen nedan. Det ska bli kul att höra reaktionen sen :-)

Sykurs och lite nytt!

På lördag händer nåt spännande för mig! Jag ska hålla i sykurs, tänk vad kul! Det kommer bli betoning på enkla barnkläder i mjuka tyger eftersom det är det jag kan och gör mest. Lördagen är det första av fem tillfällen á 3 timmar och om man är sugen på att hänga på finns det några platser kvar. Kursen hålls i Linköping. Kolla länken.

Sen vill jag visa ett par nya fickmuddisar i lila med lila stjärnor. Dessa gick hem hos beställaren så nu väntar en ny likadan beställning fast i mörkrosa, kul!

Namnfilt

Två beställda filtar till bröderna Benjamin och William, i blå och grön Jny-jersey och röda kanter. Själva sömnaden är inte svår men att få fram-och baksidan exakt lika stora, det är en utmaning! Tur att jag har min rullkniv och skärmatta, de verktygen spar mycket tid! Namnapplikationer har jag pratat om förr, otroligt tidskrävande men fint resultat.

Cardigan

I flera veckor har jag längtat efter att sy en cardigan till sonen. När jag fick hem Jny:s brunvitrandiga jersey  bestämde jag mig för att lägga beställningarna åt sidan för en stund och sy nåt nytt. Här är resultatet, i och för sig mycket som behöver åtgärdas för att jag ska bli helt nöjd men i stort kommer nästa se ut så här. Framstycket ska jag bredda en aning för att det inte ska strena i översta knappen och jag kanske provar att bandkanta knappraden istället för att mudda. Armbågslapparna trodde jag skulle vara en enkel match att sy dit men jag tänkte inte på att jag var tvungen att göra det från avigsidan för att få den aviga trippelsömmen. Nu blev det inte helt perfekt men till dagis duger den fint. Hoppas ingen tittar alltför noga på den!

Röda pösjeans

Ja, lite sytt blev det i helgen och bland annat dessa röda pösjeans. Julle fick testa dem, de skulle vara till en smal kille och jag tror att de kommer passa bra faktiskt. Jag blev sugen på att sy några nya till Julius också, hans egna är för korta. Inget konstigt i övrigt, dessa har jag sytt många av och fler kommer säkert!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010