Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Pingvinbyxor

Det är förmiddag och tyst och lugnt. Lillebror sover och jag ska strax sätta igång med mina beställningar. Jag brukar sticka emellan med lite småprojekt ibland och igår när det stora projektet var en fleeceoverall, samma som den här, sydde jag dessa söta muddbyxor. Jag älskar ju fototyget och skulle kunna sy i bara det resten av veckan. Egentligen gjorde jag två såna här byxor men de första sydde jag i stl 80, långa 80 och de blev för långa för sonen. De lägger jag ut till försäljning på Emsters facebook om någon är intresserad.

 

Klänning med retroringar

Äntligen har jag fått sy en liten klänning i det underbara turkosa tyget med ringar! Förut har det blivit  vuxenklänningar och mössor och nu  alltså en klänning i storlek mini. Kuvertringning i halsen i brunt, likaså muddarna och jag hoppas flickan kan ha den länge! Visst känns det lite höstig, en skön mysklänning när snön/åskan/regnet (ja, faktiskt alltihop under samma kväll) styr utanför huset!

För övrigt dräller det inte av lediga kvällar den här tiden på året. Ikväll har den näst sista sykurstillfället blivit av, mycket trevligt som vanligt. Sista gången är på lördag och kommer jag ihåg ska jag försöka ta lite bilder av allt som har producerats.

Mina egna beställningar har verkligen bara fått tiden som finns när Storebror är på dagis och Lillebror sover, vanligtvis brukar man kunna sticka emellan lite nu och då men de senaste veckorna har det bara inte gått. Kanske det kan bli någon liten systund till helgen, vi får se!

Pingvintröja nr 2

Förra pingvinbodyn blev jag så nöjd med så jag var tvungen att göra en ny kombo, till storebror den här gången. Marinblå ränder i ärmarna och samma orangea mudd som den första, bara för att jag tycker orange är snyggt och sen finns det en snutt orange på pingvinnäbbarna (heter det näbb kan man fråga sig) som kändes rätt att ta upp. Färgåtergivningen är bättre på livebilden. (När ska jag lära mig att ändra vitbalans i tid?)

Jag är glad att sonen gillar den och de andra hemsydda sakerna jag klär på honom. Det gäller att passa på!

Klänningsset

Idag blir det ett snabbt inlägg med bild på en klänning och tillhörande byxor. Beställaren ville att byxorna skulle vara smala och raka men ändå pösiga längst ner med resår eftersom de då skulle bli mer lättburna om man har tröja till. Jag tyckte det var en väldigt bra idé och de blev ju väldigt charmiga :-) Själva klänningen är inga konstigheter, en utställd och förlängd tröja kan man säga. Brun och rött matchar fint (rött matchar ju till det mesta tycker jag).

I morgon lördag startar jag dagen med Emsters Sykurs kl 9.00 här hemma hos mig. Vi har det så mysigt, det knåpas på projekt innehållandes bland annat kantning och muddning och så fikar vi däremellan. Rekommenderas varmt, inte minst för att för att få den viktiga egentiden, att få ägna sig åt sin hobby utan att bli störd av annat/andra för en stund.

Ny och rolig body

Javisst, det här tyget har inte legat länge på tyghyllan, inte alls faktiskt eftersom jag efter tvätt och tork direkt klippte till den lilla bodyn. Det är första gången mig veterligen som man har kunnat köpa jerseytyg med digitalt fototryck och jag tycker det är så häftigt! Pingvintyget matchas med blå stjärnor och orange mudd och kant för att ta upp de få färger som finns i trycket. Det ska bli så kul att göra fler tygkombinationer och se om det funkar.

Modellen var vid fototillfället lite trött så bilderna är inte klockrena men man ser ju bodyn i alla fall.

Jeansväst

Det finns en nyans av jeansfärg som jag tycker passar så bra ihop med apelsingult/lejongult. Häromveckan fyndade jag en snygg stuv på Ohlssons och tänkte genast på en av mina första egensydda plagg i den här bloggen, en anorak som jag blev väldigt nöjd med. Den kan du se här. Nu ville jag göra en i samma färger men en väst istället. I Ottobre hittade jag ett bra mönster att utgå ifrån med luva och fickor med dekorationssöm.

Om man hade följt det till punkt och pricka hade jag säkert blivit väldigt nöjd med utförandet men nu ville jag ha den lite annorlunda. Tyvärr var dragkedjan 4 cm för kort vilket resulterade i att mudden längst ner inte fick nån dragkedja. Eftersom det orangea tyget dessutom inte är muddtyg blev den lite lös så jag blev tvungen att sätta resår i. Ja, kort sagt, det finns en del förbättringsmöjligheter men jag tycker ändå den blev fin. Det som saknas nu är en brun fleecetröja att bära under, då blir västen ett användbart höstplagg!


 

 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010