Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Storstädning och muddbrallor

I helgen var mina föräldrar på besök-då får man passa på att storstäda lite varstans när de så gärna tar hand om barnen. Därför blev både trädgård, hus och inte minst syrum rejält ompysslade. Mycket passande och nödvändigt för på lördag kommer fyra glada och sysugna tjejer hit på höstens sykurs! Det ska bli så kul! Bland annat såna här fickmuddisar tänker jag mig att vi ska knåpa ihop.

 

De tre ihopvikta byxorna är beställningar till en treåring och byxorna med blå biltyget är till min egen treåring. Nedan visar jag bilder från min mjuka tyger-hylla och mitt långa maskinbord.

 

Trean är här och makeovern är gjord!

Ja, lagom till nedkomsten av min täcksömsmaskin tyckte svägerskan att det var läge för lite ordning i mitt syrum. Har man ett helt rum så ska det inte vara kaos där tyckte hon. Så jag sa till henne (som för övrigt är höggravid och egentligen borde ha fötter i högläge) att peka med hela handen och säga åt mig vad jag skulle göra. Vi inhandlade nödvändiga hyllor och förvaringsprylar på IKEA och satte igång. Svägerskan envisades med att vilja vika alla mina tyger och färgkoordinera i hyllan och jag fick rensa och sortera. Mannen gjorde de klassiska mansgrejorna, hängde upp hylla och magnetremsa på väggen :-)
Resultatet är så bra så jag skulle kunna vara i rummet och bara njuta av anblicken, speciellt av tyghyllorna! Svägerskan har dessutom blivit lovad att få bildbevis på att det fortfarande är ordning i rummet så nu ligger pressen på mig :-)Skärmattan som bodde på golvet förut finns nu på bordet i bekväm ståhöjd. Klädställningen får plats i rummet.


På hyllan finns småsakerna i små lådor. Bland annat hittade vi smarta matlådor med avdelare i så att det går att separera tex bomullsband, dragkedjor, hängselknäppen och andra syiga saker. Kul!

Till sist har jag nu fått hem nummer tre, en täcksömsmaskin av märket Elna, en schweizisk maskin. Den är köpt via Sewing Machines Direct som jag vet många andra sybloggare har köpt från. Även min overlock, en Janome 644 är därifrån. Egentligen hade jag tänkt mig en Janome Coverpro men de får ju inte sälja det märket till Sverige längre. Däremot erbjöds jag den något dyrare Elna444 som tydligen är samma maskin och som dessutom är kompatibel med alla Janomes tillbehör, tex bandkantaren som jag köpte till.
Det ska bli så kul att få testa den så jag är glad att den Lediga Fredagen väntar! Ha en skön fortsatt varm dag!

Ny maskin!

Jag har fått en overlockmaskin, en Janome 644D i 30-årspresent! Efter en fantastisk födelsedag igår fick jag idag en man- och barnfri eftermiddag för att lära känna maskinen lite bättre och testsy lite. Det blev en mössa med en jämn och fin overlocksöm, hittills inget som krånglar. Vilken helg!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010