Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Sportshorts till sommaren

Ja, till sommaren kan det ju vara passande med lite sportiga shorts till sönerna men redan härom natten invigde Storebror sina eftersom han aldrig verkar han några pyjamasar som är rena. Molntygerna är  snuttar av interlock som jag inte riktigt vetat vad jag skulle göra av. Till shorts funkar de utmärkt eftersom de inte sitter tajt och alltså inte heller kommer gå ut sig.

Mudden kommer från Stoff & Stil. Det var lite roligt att göra dessa i och med att kantningen går ända upp till linningen, det hade jag aldrig gjort förut. I konvexa kurvor (utåtsvängda) är det viktigt att inte dra alls i mudden. Då förhindrar man att mudden drar ihop kurvan och blir rynkig. I konkava (inåtsvängda) gör man tvärtom för att mudden inte ska bli vågig. Jag hade nog kunnat släppa på ännu mer i kurvorna så här i efterhand men slutresultatet är inget som stör mig så det får vara så.

Hot pants

Här kommer så mitt första försök till täcksöm från den nya maskinen. Ett par enkla små shorts till en väns son, sytt i den sista snutten havstyg. Resåren sydde jag fast med trillingsöm från insidan och då blev det ju en snygg avigsöm utåt. Samma sak med benfållarna. Med själva utförandet finns nog en del i övrigt att önska men överlag är jag helnöjd! Det kommer bli kul att utforska nya sömmar och utseenden med den nya Elnan.

Semestershorts

Innan vår husvagnssemester sydde jag två par shorts till mig själv. Inspirerad av Krumelej som har gjort jättehärliga barnshorts med muddränder i sidorna tog jag ett par av mina egna som satt bra och gjorde likadant. Lite klurigt var det att få till sammanfogningen av bakmudden mot frammudden men efter lite pulande blev det bra tycker jag.
Mönstret är således mitt eget, husvagnstyget från Jny, det randiga från Olssons tror jag och mudd från min lokala tygaffär. De randiga shortsen ville en vän till mig ha så det blir till att göra nya.

Svårare var det att ta en snygg bild på shortsen och ostrukna var de dessutom.

Blixtshorts

Helgen bjöd ju på fantastiskt väder och vi firade med sol, bad och en årlig syskonturnering som bland annat innehöll sportgrenen discgolf. Julle ville också vara med och leka med discarna. Här har han på sig sina shorts med små blixtar på, av jersey från Jofotex. Byxbenkanterna är fållade med tvillingsöm och i midjan satte jag ett brett resår. Mönstret är mitt eget.

Sommarset

Ett steg mot att göra sonens garderob lite somrigare är detta sommarset, ett par denimshorts och ett tunt linne, alltihop kantat med marinblå mudd.

Det vinröda tyget är från Sewzannes och inte så trevligt att jobba i, alldeles för sladdrigt för min smak men väldigt skönt att ha på sig varma dagar. Denimen är underbar, mjuk och skön från Mood. Mudden är från Tygaffären i Linköping.

För linnet har jag utgått från ett mönster i Elmberg/Lidbeck ”Sy enkla barnkläder”. Som vanlig fick jag ta in flera cm i sidan och förlänga en aning. Dessutom kantade jag istället för att fålla då det håller in tyget lite bättre. Shortsen är eget mönster.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010