Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Fodral i skinn

Det är svårt att veta vad dessa små fodral ska heta, börs, plånbok eller kanske bara ett fodral helt enkelt. Hur som helst hittade jag en skinnstuv på Stoff & Stil i Göteborg när jag var där i höst och köpte en bit. Hade egentligen velat ha brun eller svart men detta var vad som fanns och jag köpte. Dragkedjan hittade jag för några kronor på Hjärta till hjärta igår. Jag har fodrat med mockaimitation fast lät dess blanka baksida sitta inåt fodralet, känns fint och lite lyxigt. .Den är så mjuk och klappvänlig, kanske behåller jag den eller så ger jag bort den, det är ju ändå jul snart!

 

 

 

Luvtröja och förberedelser

I vår familj består julförberedelser inte främst om pyntning och städ av hus, nej både mannen och jag sjunger i en gospelkör som lägger ganska stort krut på våra julkonserter. Veckorna före består alltså dagisdagarna av rep av låtar samtidigt som jag syr beställningar. Ganska behaglig tillvaro och jag njuter för fullt! Lilleman kräver visserligen också uppmärksamhet såklart men i mån av tid sitter jag ju gärna vid maskinerna :-)

För en tid sen gjorde jag  en mysig luvtröja till en nybliven tvååring. Mamman till pojken syr också men fokuserar oftast på annat än barnkläder och därför fick jag göra den här tröjan. Grå jogging med grönt biltyg i luvan. Sprundet mitt fram är kantat med muddtyg och sitter ihop med tre knappar. Jag blev så nöjd och är sugen på att sy varsin sån här till mina pojkar ockå!

Och för er som är intresserade av att gå på en annorlunda och svängig julkonsert och har möjlighet att åka till Linköping 15/12 finns biljetter att köpa här. Dessutom kommer vi åka till Värnamo nu på lördag och tjuvstarta julkonserten. Varmt välkomna!

Massor av mössor

Ja, mössor och mycket annat färdigsytt finns nu upplagt på Facebook under Foton- Till Salu. Även om du inte själv är medlem i Facebook ska det gå att gå in på Emsters sida. Kolla där om det finns nåt du gillar och maila emster@hektor.org.

Rosa klänningar

Det finns inte så värst mycket rosa i tyghyllorna men lite har jag samlat på mig. Moln, stjärnor och ränder blir ju alltid snyggt i alla färger tycker jag. Det här setet bestående av stjärnor i cerise och kuvertklänningar i randigt ska till två systrar här i stan. Det har tagit lite tid att sy det för tygerna har tagit slut och jag har fått beställa mer. Det är dock  inte alltid man kan lita på att tyget finns kvar hos återförsäljaren, ofta trycks de i begränsad upplaga och det kan vara frustrerande ibland att jag inte köpte mer när det fanns i lager. Just nu är randigt på röd botten slut överallt och jag vill verkligen ha mer!

 

Orange, grönt och jeans

Till ett syskonpar i göteborgstrakten sydde jag det här setet, pösjeans med veck på knäna och snygga tröjor med stjärnmönster. Kul att matcha syskonen ibland tycker jag!

De fina färgerna är bättre återgivna här på bilden.

Mönstret på tröjorna har även tryckts i en blåturkos färgskala, bilden nedan är lånad från Liandlo. Även detta tyg finns hemma om någon vill beställa!

 

Molnbody med byxor

Härom veckan var jag inbjuden till en mammabrunch i en av kyrkorna i stan. Alla hade bidragit med något ätbart till brunchen och sedan var det fritt fram att kolla in emsterkläder. Det var verkligen jättetrevligt och ett bra initiativ till att samlas när man ändå är dagledig tycker jag. En av beställningarna jag fick den här dagen var det här setet, en body i de bruna molnen med tillhörande fickmuddisar, till en flicka i stl 74. Jag blev så nöjd att jag nästan inte ville släppa iväg det, det skulle ju passa så bra på Lilleman här hemma :-) Men jag får väl sy ett till till honom också!

PJ

Idag har jag utökat förrådet av pyjamasar till Lillen. Det blev en med bilar i marinblått och benvitt ur Stoff & Stils  sortiment för några år sen. Det är ju jätteskönt att slippa knäppa en massa knappar och istället använda dragkedja! Det var faktiskt inte så klurigt med kombon dragkedja och jersey heller. Snabbt och lätt var ledorden den här gången, alla nöjda och glada!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010