Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Nya solhattar

Idag när jag skriver det här inlägget känns det helt plötsligt inte lika aktuellt längre :-) Regnet strilar och jag har ingen längtan att gå ut. Men igår lyste solen och det var varmt och härligt. Vi har en liten trädgård som alltid varit hemskt eftersatt. De sista dagarna har vi dock försökt rycka upp oss och följaktligen även ogräset som hotar granngränserna. Barnen har lekt snällt på studsmattan och i sandlådan och de nya solhattarna har för det mesta suttit på.

Lillen är mer villig att fångas på bild så det det blir bara han idag men Storpojken har också en hatt med svarta små stjärnor på. De blev så fina :-) Förresten har Emster skaffat Instagram så vill du bli mer regelbundet uppdaterad så häng på där. Klicka på ikonen till höger eller sök på emsters_alster! Välkommen!

En snygg träbit och solhattar

Och den snygga träbiten med första strofen ur barnbönen ”Gud som haver” har jag köpt av Hönapöna till lilla sonens barnvälsignelse och den ska hänga i barnrummet när det kommer i ordning är det tänkt. Gå gärna in på hennes blogg, hon gör så mycket roliga saker förutom sydda alster!

 

Och sen har jag från flera håll fått förfrågan om jag syr solhattar. Det gjorde jag för två somrar sen men inte förra året. Nu har jag testat om jag kommer ihåg hur man gjorde och det var inte så värst svårt. Än så länge är jag lite begränsad i storlekarna, har sytt i äldsta sonens storlek, han är 50 cm runt om. Är man ett par tre cm mindre runtom funkar det också fint.
Jag gjorde två stycken med mörkblå denim utanpå och mönstrat foder. Det går förstås lika bra att ha det mönstrade utåt om man vill det, bilder finns på båda varianterna! På facebooksidan kommer jag snart lägga ut bilder på alla vävda tyger (bomullstyger som passar bra till solhattar) om det är någon som är intresserad av att titta på det.
Om de inte säljs innan så tar jag med dem till marknaden i slutet på maj, 165 kr/st är priset.

Mer solhattar

Här kommer solhattar till tre pojkar, mycket presenter och beställningar blir det nu när små huvuden ska skyddas från solen (jo, solen finns, såg den idag!). Jag tycker det är kul när hattarna får lite personlighet med de olika applikationerna.

Ikväll avslutas Emsters tävling så än är det inte för sent att vara med!

En sköldpadda

Den här hatten var tänkt som en present till en ettåring men en rad obetänksamma misstag från min sida gjorde att jag fick göra den mindre och mindre och slutresultatet blev visserligen bra men den är snudd på för liten för en ettårings huvud. Jag skulle tro att den är perfekt för en liten tjej eller kille på ungefär sex månader. Det blir till att göra en ny!

Tyget är mjuk stretchdenim som jag fått i present, fodret är bomullstyg från en tygaffär i Brooklyn. Sköldpaddan har jag ritat på frihand, den är av muddväv och applicerad med hjälp av flisofix.

Solhattar

Här kommer två solhattar till små skruttar som behöver skyddas från solen. De är vändbara med mönstrad lite kraftigare bomull på ena sidan och brun bomullschambray respektive vit lakansväv på andra. Mellan de två lagren är det mellanlägg för att få ännu mer stadga. Kul projekt var det!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010