Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Fodral i skinn

Det är svårt att veta vad dessa små fodral ska heta, börs, plånbok eller kanske bara ett fodral helt enkelt. Hur som helst hittade jag en skinnstuv på Stoff & Stil i Göteborg när jag var där i höst och köpte en bit. Hade egentligen velat ha brun eller svart men detta var vad som fanns och jag köpte. Dragkedjan hittade jag för några kronor på Hjärta till hjärta igår. Jag har fodrat med mockaimitation fast lät dess blanka baksida sitta inåt fodralet, känns fint och lite lyxigt. .Den är så mjuk och klappvänlig, kanske behåller jag den eller så ger jag bort den, det är ju ändå jul snart!

 

 

 

En snygg träbit och solhattar

Och den snygga träbiten med första strofen ur barnbönen ”Gud som haver” har jag köpt av Hönapöna till lilla sonens barnvälsignelse och den ska hänga i barnrummet när det kommer i ordning är det tänkt. Gå gärna in på hennes blogg, hon gör så mycket roliga saker förutom sydda alster!

 

Och sen har jag från flera håll fått förfrågan om jag syr solhattar. Det gjorde jag för två somrar sen men inte förra året. Nu har jag testat om jag kommer ihåg hur man gjorde och det var inte så värst svårt. Än så länge är jag lite begränsad i storlekarna, har sytt i äldsta sonens storlek, han är 50 cm runt om. Är man ett par tre cm mindre runtom funkar det också fint.
Jag gjorde två stycken med mörkblå denim utanpå och mönstrat foder. Det går förstås lika bra att ha det mönstrade utåt om man vill det, bilder finns på båda varianterna! På facebooksidan kommer jag snart lägga ut bilder på alla vävda tyger (bomullstyger som passar bra till solhattar) om det är någon som är intresserad av att titta på det.
Om de inte säljs innan så tar jag med dem till marknaden i slutet på maj, 165 kr/st är priset.

Jag syr inte i kopierade moln

Jny Design gör snygga moln av mycket god kvalitet- molntygerna jag syr i kommer bara därifrån och ingen annanstans!

Emster på marknad

Javisst, i augusti kommer jag sälja mina alster på två marknader. Den 7 aug står jag på Lotorps Marknad. Lotorp ligger utanför Finspång, Östergötland och befolkas av mycket barnfamiljer så jag hoppas på massor av besökare!
Ljungsbro Marknad går av stapeln fre-lör 27-28 aug en dryg mil utanför Linköping och jag kommer vara där på lördagen.

Ni som stått på marknader förut får gärna ge tips till en marknadsrookie om vad som brukar gå bra och om det är nåt speciellt man borde tänka på!

Regniga hälsningar från Husvagns-emster

Ny bloggadress inom kort

Snart kan jag säga hej då till min nuvarande domän och se fram emot  en mer stabil som går att lita på! Det kommer att firas med en liten tävling men det dröjer ytterligare några dagar. Till dess njuter jag mest av det vackra vädret- och syr lite förstås!

Vårutmaning!

Vårutmaning_large
Jag har bestämt mig för att vara med i en vårutmaning som Tokigt å likt har startat. Den går i stort ut på att skapa några olika plagg till sig själv i ett par, tre färger, läs mer på hennes beskrivning.

Det lät intressant, dels för att det är kul att få lite nytt till sig själv men också för att göra annat än barnkläder (som verkligen är hur roligt som helst och lärande)! Förra inlägget var första bidraget.

Kökssoffa

Vår nya lilla Blocket-soffa i ett nytt tyg från IKEA. Den är bara drygt 1,5 m lång så den passar perfekt in i vårt inte så stora kök!

Soffa1

Soffa2

New York

Inga bilder idag men en liten uppdatering ändå… Avslutar semestern i New York idag med besök på Purl i SoHo. Vi var utanför igår men det var påskstängt. Under veckan har vi besökt flera tygaffärer, bland andra Mood, B&J och M&J Trimming. De har ett fantastiskt utbud men konstigt nog väldigt lite av roliga knitprints som skulle vara kul att sy barnkläder av. Lite bomullstyger fick jag med mig från en mysig affär i Brooklyn, Brooklyn General.

Det var det för idag, är riktigt sugen på att börja sy när jag kommer hem!

Gästvirkare

Sara ville lära sig virka. Hennes alltför ledsamma minne av handarbete är från slöjden på mellanstadiet när allt hon gjorde var att stå i kö. Det blir ju ingen skapande människa glad av.

Sagt och gjort, vi åkte iväg och köpte grovt Lovikkagarn och satte igång. Efter Let’s Dance var slut var även garnet det så dagen därpå köpte hon mer. På eftermiddagen var den klar, mössan stickad i halvstolpar. Lätt som en plätt när man väl kan det. Här kommer bilder!

Sara_virkning

Sara_virkning2

Ormtjusarkorg?

När mormor gick bort för några år sen ärvde jag lite saker, bland annat hennes handarbetskorg, inköpt nånstans runt Medelhavet. Den hade hon med sig vart hon än skulle, alltid med ett stickprojekt på gång. Nu får jag göra samma sak och det känns väldigt speciellt för mig. Jag älskar korgen, visst ser den lite ormtjusaraktig ut?

mormorskorg3

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010