Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Fräsch bodysuit

Här kommer nästa randiga alster, en bodysuit den här gången och jag gillar verkligen stajlen! Dels de fräscha ränderna med kantband i valfri färg- ska nog testa orange eller nåt annat piggt nästa gång, Idag gjorde jag det hela lite festligare med röda knappar vi halsen. Dels tycker jag att plagget är så smart, oavsett om man vill ha det som pyjamas eller som en tunn overall. Stl 62 är perfekt på vår långa kille nu och jag tänker nog erbjuda mina bodysuits upp till stl 86, kolla under fliken prislista om du är intresserad av att beställa.

 

Vagnsdyna

Innan lillebror kom trodde jag inte vi skulle behöva någon syskonvagn. Vi köpte ståbräda och var nöjda med det. Sen kom vardagen med två barn och jag har tänkt om lite. De dagar som inte storebror går på dagis vill man/behöver man kanske ändå komma ut på lite längre promenader. Därför investerade vi i en ny vagn och jag är så nöjd! Jag var naturligtvis tvungen att testa att göra en vagnsdyna och är ganska nöjd med hur den blev. Så här gjorde jag:

- Tog en gammal fleecefilt och la i vagnen för att mäta längd och bredd. Klippte utifrån de måtten en rektangel.
- La filten i vagnen igen och klippte konturen på ena halvan.
- Därefter vek jag filten dubbel och skar med kniven så att båda sidor blev likadana.
- Sen la jag fleecedynan på dubbelt yttertyg och skar ut en fram-och baksida.
- Sedan markerade jag med penna var hålen för alla remmar ska vara.
- Jag valde att bara ha ett lager fleece inuti, det är ju en smaksak. Jag la yttertyg, fleece, yttertyg och kantade sedan med vitt bomullsband.
- Sicksackade tätt (precis som till knapphål) en ram kring markeringarna.
- Till sist skar jag snitt inuti dessa ramar och klippte rent.

Just snitten för hålen är jag inte säker på att jag gjorde som man ska, om någon har ett bättre tips får ni gärna säga till. Jag ska göra lite efterforskning också så kan det nog bli riktigt bra nästa gång.

Underbara stjärnor och ränder

I min tyghylla finns ganska mycket, eller väldigt mycket tyg med färgglada mönster som gör en syälskare glad. Kanske är det så att man blir lite mätt ibland för jag märker att jag till mina egna barn syr mest i randigt. Den här gången i kombination med det snygga blå stjärntyget. Jag är inte så modig i kombinationer av mönster och färger men vad kan väl gå fel med ränder och stjärnor?

Det heller ingen fin syskonbild den här dagen, efter en timme behövde minstingen nämligen byta body men de är ju fina var och en för sig också!

Velourmuddisar

När jag ändå var igång och klippte i de härliga velourränderna från Jofotex blev det ett par byxor också. Ja, faktiskt två för jag råkade göra ett vanligt misstag när det gäller velour. Jag klippte framstycket och bakstycket i motsatt riktning vilket betyder att om man sätter ihop delarna kommer färgerna se helt olika ut eftersom luggen i ett velourtyg måste gå åt samma håll. Därför gjorde jag två identiska byxor i stl 98 varav ena paret alltså är till salu, 160 kr, värsta rean :-) Maila i så fall mig, emstersalster@gmail.com.

 

Velourhoodie

Även om våren inte riktigt är här testade vi utomhustempen utan jacka idag och konstaterade att en sådan nog egentligen behövs. Men ljuset ute är härligt och vi blev båda nöjda med hoodien dessutom. Velouren köpte jag på Jofotex i veckan och den passar perfekt till Znoks ekologiska djur som luvan är fodrad med.

 

Varje gång jag ska kanta ett plagg, som här på hals och luva idag, tänker jag att jag borde använda bandkantaren jag investerat i. Jag har ju köpt interlock, förutsättningarna är så goda de kan bli. Men jag drar mig ändå för det, är det någon som kan övertyga mig att det är värt besväret att lära sig?

Dags för nya vårmössor!

Behövs det en ny mössa till våren? Lite extra bra pris några veckor framöver… Alla är fodrade med skön och stretchig jersey, perfekt under hjälmen eller som löparmössa tycker jag själv. De fotade mössorna kan levereras direkt, andra önskemål om storlekar och färger syr jag upp efter ditt önskemål. Dessa tar lite längre tid eftersom jag har många beställningar just nu.

Bodykurs!

I helgen med efterföljande måndag var familjen hemhemma på besök hos mina syskon. Vi bodde hos båda syskonen med respektive, gick på stan och fikade på lördagen och hade det väldigt mysigt som alltid när vi är där. På måndagen var jag inbjuden till min svägerskas mammagäng. De ville lära sig sy en body och tyckte att jag skulle komma dit. En body kanske man egentligen inte ska börja med när man är ovan vid att sy men faktum är att alla lyckades fint, fick ihop varsin body och dessutom en liten mössa som en av deltagarna snodde ihop under tiden.

Tygerna hade alla införskaffat på en inköpsresa till Stoff & Stil i Göteborg (är väldigt avundsjuk att jag inte varit där än) och jag tog med alla smågrejor man behöver för att sy en body typ kantband och knappar. Och så overlocken förstås.

Och så till sist det slutliga resultatet!

Söt flodhästbody

Som en försmak till nästa inlägg kommer här en nysydd body som ska till min svägerskas svägerska (!), närmare relation än vad det låter :-) Tyget är köpt på Stoff & STil av henne och jag är glatt överraskad av de fina färgerna och skulle så gärna vilja åka till butiken och titta och känna själv! Vita kantband, lättmatchat och stilrent! Jag kan dock tänka mig att tyget skulle passa jättebra med både brunt och rött till. Eller limegrönt eller rosa om man vill vara lite crazy. Får bli nästa gång!

 

Näsduksfodral

Jag har sytt lite näsduksfodral, började med fyra stycken i svartvita mönster. Dessa är enkla att göra och tar inte så lång tid. Perfekta småpresenter och roliga att ha i handväskan att förvara ett paket näsdukar. Näsdukar är för övrigt ett måste nu i familjen, storebror är rejält förkyld och lillebror har ännu inte upplevt hur det är att andas utan snor i näsan, stackaren. Men nu skiner solen och vi ska ta oss ut idag så småningom!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010