Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Vagnsdyna

Innan lillebror kom trodde jag inte vi skulle behöva någon syskonvagn. Vi köpte ståbräda och var nöjda med det. Sen kom vardagen med två barn och jag har tänkt om lite. De dagar som inte storebror går på dagis vill man/behöver man kanske ändå komma ut på lite längre promenader. Därför investerade vi i en ny vagn och jag är så nöjd! Jag var naturligtvis tvungen att testa att göra en vagnsdyna och är ganska nöjd med hur den blev. Så här gjorde jag:

- Tog en gammal fleecefilt och la i vagnen för att mäta längd och bredd. Klippte utifrån de måtten en rektangel.
- La filten i vagnen igen och klippte konturen på ena halvan.
- Därefter vek jag filten dubbel och skar med kniven så att båda sidor blev likadana.
- Sen la jag fleecedynan på dubbelt yttertyg och skar ut en fram-och baksida.
- Sedan markerade jag med penna var hålen för alla remmar ska vara.
- Jag valde att bara ha ett lager fleece inuti, det är ju en smaksak. Jag la yttertyg, fleece, yttertyg och kantade sedan med vitt bomullsband.
- Sicksackade tätt (precis som till knapphål) en ram kring markeringarna.
- Till sist skar jag snitt inuti dessa ramar och klippte rent.

Just snitten för hålen är jag inte säker på att jag gjorde som man ska, om någon har ett bättre tips får ni gärna säga till. Jag ska göra lite efterforskning också så kan det nog bli riktigt bra nästa gång.

3 comments to Vagnsdyna

  • så snyggt… där sitter de ju som kungar!

  • Snygg dyna! Hade också tänkt skippa syskonvagn och köpa en ståbräda, men jag har också börjat fundera om. Pyret sover fortfarande i vagn på dagen och det är ju skönt för henne att få åka vagn ibland också så jag har börjat kolla på blocket efter en syskonvagn. Vad är det för modell som du har?

  • emster

    Vår vagn heter Baby jogger city mini double. Fanns bara två såna på blocket som var begagnade så vi slog till på en ny, 4800 på http://www.barnvagnslagret.se

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010