Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Märtas sockar

Dessa sockar är likadana som Alfons raggisar fast röda, stickade i mjuk babyull, varmt och gosigt! Hoppas de passar lilla Märta! Julius fick agera provdocka här på bilden.

Märtas sockar2

Nyckelpigor

Dags för lite insekter på bloggen. Först ut är nyckelpigorna för små händer. Mönstret hittade jag på ”Stickamera” . Helgen kom med besök från mina föräldrar och syster och därmed barnpassning. Inte nog med att jag fick lite extratid för stickningen, jag fick också sova en hel natt tack vare Julius moster Lisa. Tack för det!

Vantarna är stickade i babyull mestadels och går på en kväll eller två.

Vantar_nyckelpigor

Vantar_nyckelpigor2

Mobilhoodies

Jag såg en bild i en reklamtidning vi får hem i lådan på en mobil som hade en luvtröja på sig. Det såg kul ut och helt görbart så jag gjorde några försök. Här är resultaten. Inte helt perfekt men axlarna på en SonyEricsson är ju också något smala. En i-phone hade gjort sig bättre kan jag tänka mig.

grå-hoodie1

grå-hoodie2

röd-hoodie1

röd-hoodie2

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Hampus sockar

För ett par veckor sen träffade jag tre kompisar från året i USA och vi har alla fyra fått barn i år. Julius är äldst, de andra är födda i september och oktober. Dessa sockar har jag stickat till Hampus som bor i Falköpingstrakten.

Jag har nog gjort upp mot tio par av den här modellen, så roliga att göra och det går fort!

Hampus sockar

Halsduken klar

Den här halsduken jag började med i november blev helt klar nu i helgen. Dels tog det fina garnet slut så jag fick använda en alternativ färg för det inte gick att ta hem mer av det ursprungliga. Sen testade jag att blöta halsduken och spänna upp den så att räfflorna (avig-rätamönstret) skulle bli platt. Det gick inte så bra så då testade jag att stryka den vilket blev bättre. Nu har jag fångat halsduken och modellen på bild!

Halsduk_09-12

Halsduk1_10-01

Halsduk_10-01

Mer värmare…

…eftersom kylan håller i sig. Jag gav bort ett par pulsvärmare till en vän innan jul och hennes man uttryckte sitt gillande, tyckte att dom var rockiga :-) Därför har jag nu gjort ett par till honom också i grövre garn, lite manligare kanske! Jag blev nöjd hursomhelst!

petrusvärmare

Ormtjusarkorg?

När mormor gick bort för några år sen ärvde jag lite saker, bland annat hennes handarbetskorg, inköpt nånstans runt Medelhavet. Den hade hon med sig vart hon än skulle, alltid med ett stickprojekt på gång. Nu får jag göra samma sak och det känns väldigt speciellt för mig. Jag älskar korgen, visst ser den lite ormtjusaraktig ut?

mormorskorg3

Nytt från julen

Jahapp, inte mycket action här inte men lite stickat har det blivit över julen. Familjen har tillbringat den i Sälen där Julius har haft många barnvakter och mamman fått mycket tid till annat. Bland annat sällskapsspel och lite stickning. Jag hittade ett mönster på en långärmad tröja med v-ringning i halsen som jag gjorde ärmlös. Den ser okej ut på bilden och i och för sig i verkligheten också men på Julius blev den för vid så jag ska ta in den lite. Till dess blir det bara bild på tröjan och inte modellen.

Slipover_1

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010