Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Syster Yster

Hej på er,

Hoppas er helg varit skön och avkopplande! Vår familj tog en tripp till mina föräldrar och träffade syster och svåger och lite vänner, härligt! Jag passade på att ta lite bilder på syster Lisa i hennes nya vantar och mössa. Hon hade tappat bort sin egen mössa i veckan så hon blev extra glad att få en ny.

Jag har också bestämt mig för att sälja lite av de alster jag producerar, om nu någon skulle vilja ha dem förstås. Om det finns något önskemål om nåt stickat eller virkat får ni skicka ett mail till emstersalster@gmail.com, det skulle vara kul!

Här följer lite bilder på en glad syster.

Lisa 3_feb-10

Lisa 2_feb-10

Lisa 1_feb-10

Nytt slags projekt

Jepp, jag har fått inspiration från en bok från bok-rean och nu ska här broderas korsstygn! Bilder och lite bakgrund kommer om ett tag. Nu ska jag ut och köpa stramalj!

Virkad mössa

Okej, alla skriver om dom och så även jag… Den här hypade OS-mössan är ju inte hypad utan anledning, jag tycker också den är riktigt snygg. Jag tänkte att jag i alla fall kan göra ett försök och se hur den blir. Dock visste jag direkt när jag såg Helena bära den att färgerna skulle bli svåra att få till, speciellt den blå.

Jag kollade runt på nätet och hittade då det vanligaste mönstret, det som finns i alla kvällstidningar. Det mönstret rekommenderar Drops Eskimo, ett tjockt härligt ullgarn. De bloggar jag stött på använder det garnet och även ett annat akrylgarn, Carolina. Dock är inget av alternativen helt perfekta när det  gäller den blå. Drops-garnet är ändå att föredra för jag tycker känslan blir bättre i ullgarnet och dessutom är den lite ljusare blå i Eskimo väldigt snygg.

Det finns nog ingen butik som har kvar garnerna så jag beställde på nätet istället och de ska komma om någon vecka. Spännande! I väntan på det testade jag lite mönster och ratade direkt det vanligaste, virkat i fasta maskor (Os-mössan är inte virkat i fasta maskor utan nån typ av stolpar, antingen vanliga eller halvstolpar. Ska bestämma mig när jag får hem det rätta garnet vilket av dem jag väljer). En av bloggarna, MiMejd har gjort en jättesnygg mössa så det mönstret utgick jag ifrån.

Resultatet av testet syns nedan. Hemma hade jag en härligt gråmelerat garn i eco-ull men inte lika tjockt som Eskimo. Därför valde jag stolpar för att det skulle fylla lite på längden och storlek 6 i virknål. Det tog ett tag för att få till ett lagom stort häng men till slut blev jag nöjd. Jag fodrade mössan för att den skulle bli skön att ha på sig.

Mössa_feb-10

Virkad_mössa_1002

Girlie pearly klara

Nu så har jag äntligen gjort den sista finishen på vantarna och tagit bildbevis. De blev verkligen så mycket bättre än jag trodde och garnet är mjukt och skönt att ha på händerna. Intentionen är i och för sig att fodra dem men det har jag inte hunnit riktigt och dessutom har jag aldrig gjorde det förut så det kräver lite fokus.

Vantarna var ett så roligt projekt så jag har redan börjat på ett par nya i dovt cerise, samma garn.

Vantar

Vantar

Pearly Girly Mitts…

…så heter mönstret på vantarna jag håller på att avsluta. I mitt nya favoritgarn för tillfället (vintervit Viola från Garngrossisten i Mark) har jag stickat vantar med mönster på handryggen som ska dekoreras med pärlor innan de är klara. Mönstret kommer från Stickamera och var inte svårt att följa.  I nästa inlägg kommer bild på båda vantarna, helt färdiga!

Vante_feb-10

Musvantar

Jag var inne i ett stim av djurvantar för några veckor sen. Nyckelpigorna hade jag mönster till men sen hade jag ljusrosa och grått garn som jag ville göra något av. Det naturliga var då att göra små möss. Små virkade rundlar blev öron, svansen virkade luftmaskor och ögonen fastsydda paljetter. De blev väldigt söta, och tjejiga, får se om Julle passar i dom…

Musvantar_feb-10

Musvantar2_feb-10

Vintermössa

Dags att visa nåt stickat för vuxna, länge sen nu. Jag kollar ofta runt på nätet efter roliga mönster och hamnar alltid på stickamera till slut. Den här gången hittade jag en mössa med två dekorationsknappar som jag tyckte om. Den skulle stickas i nåt garn som hette worsted weigh som jag inte hade en aning om vad det var.
Efter lite googlande visar det sig att det handlar om trådens/trådarnas tjocklek. Från den engelska byn Worsted kom förr nämligen garn av fin kvalitet som sedan gav namn åt en speciell garntjocklek, vilken vet jag inte riktigt. Eftersom jag hellre prövar än läser på en extra gång nöjer jag mig med att garnet som krävdes ska vara lagom tjockt. Slutsats: Mössan blev bra :-) Nu stickas det på matchande vantar, bilder kommer snart.

Vintervit mössa_feb-10

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010