Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Vintermössa

Dags att visa nåt stickat för vuxna, länge sen nu. Jag kollar ofta runt på nätet efter roliga mönster och hamnar alltid på stickamera till slut. Den här gången hittade jag en mössa med två dekorationsknappar som jag tyckte om. Den skulle stickas i nåt garn som hette worsted weigh som jag inte hade en aning om vad det var.
Efter lite googlande visar det sig att det handlar om trådens/trådarnas tjocklek. Från den engelska byn Worsted kom förr nämligen garn av fin kvalitet som sedan gav namn åt en speciell garntjocklek, vilken vet jag inte riktigt. Eftersom jag hellre prövar än läser på en extra gång nöjer jag mig med att garnet som krävdes ska vara lagom tjockt. Slutsats: Mössan blev bra :-) Nu stickas det på matchande vantar, bilder kommer snart.

Vintervit mössa_feb-10

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010