Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Inventering av stickat

Jag har inventerat lite av det stickade jag gjorde förra vintern och hittade bland annat två par handledsvärmare och ett par musvantar. Dessa kommer jag lägga ut i butiken, kostar en hundring per par. Musvantarna passar barn under ett år.

För övrigt snurrar livet på fort och sömnaden blir i komprimerad form och bloggandet likaså. Nu i helgen hoppas jag dock på att få några systunder eftersom vi helt utan anledning blir barnfria i helgen! Då ska jag passa på att göra några beställningar och sy upp delar av en minikollektion till ett litet klädparty som en av mina beställare kommer ordna endera söndagen. Ska bli kul!

Tossor

I flera andra sybloggar har jag sett söta tossor och ville själv prova att göra egna. Jag hade några gamla hemma som jag kikade på och sen testade jag. I efterhand kom jag på att jag såklart vill ha dem fodrade men det glömde jag igår så här är de, brun velour med stretchjersey i mudd och sula.

Och så har jag ju fått mina nya namnlappar från worldwidelabel, är så nöjd med både utseende och kontakten med företaget för att försäkra att det blev som jag tänkt!

Dregglisar och vantar

Förra veckan gjorde jag lite dregglisar och vantar, inte till någon speciell utan för att jag hade lite småbitar tyg över. Vantarna är tumlösa med åtsittande mudd vid handlederna, one size upp till ett år ungefär. Sen är det kanske inte så roligt att vara tumlös längre :-) Allt är fodrat med svart fleece och allt kommer finnas i butiken.

Byxor och mössa

Här kommer de två sista plaggen i storbeställningen jag berättade om för några dagar sen. Byxorna i stl 98 skulle vara pösiga och med uppvikbar mudd i bensluten. Jag hade aldrig gjort pösbyxor i det elefanttyget förut men det blev väldigt charmigt tycker jag. Mössan är sydd av den sista snutten grönt tågtyg med svart jersey inuti. När jag var på jofotex för några veckor sen sa dom att det ska sluta tryckas, snyft. Ett av mina favorittryck!

Limegrönt set

En av beställningarna de senaste veckorna är det här setet, mössa, dregglis och muddbyxor i de limegröna elefanterna. Mössan och dregglisen är fodrade med mjuk fleece och byxorna är smala i storlek 62 . Inte mycket mer att säga förutom att både beställaren och jag blev nöjda!

Nytt i butiken och randig luvtröja

För länge sen sydde jag en luvtröja till Julle med fuskfickor och fodrad luva. Den här gången ville jag göra en med riktiga fickor som jag tänkt ut från början hur konstruktionen skulle vara. Jag valde en turkos- och svartrandig velour och matchade med turkos jersey till detaljerna. Fickorna var kluriga men efter lite tänk kom jag på ett sätt som funkade och faktiskt blev snyggt.

I Butiken har jag lagt upp tumlösa vantar för de minsta, sydda av stretchjersey och mudd, fodrade med svart fleece. Kolla in!

Fleecejacka

Nu i höst har Julle fått en fin klarblå väst att ha innan den riktiga kylan slår till. Till den behövde han en fleecejacka eftersom han växt ur den han hade i våras. På Olssons hittade jag brun fleece som jag tyckte var lagom tjock. Till det valde jag att kanta och mudda med samma blå kulör som västen. Jag utgick ifrån ett raglanmönster, förstorade en aning och satte krage och dragkedja på den.

Tyvärr hade jag inte så mycket mudd så att jag hade råd att klippa den i spiral och på så sätt slippa fula skarvar. Om jag gör en till ska jag helt klart undvika det.  Från Bibbis hittade jag en ny dragkedja med ring i kläppen som passade fint till jackan.

Emsters Alster Butik öppnar!

I samband med att Emsters Alster har registrerats som företag öppnar jag nu Butiken! Köpfunktionerna är inte utbyggda än riktigt, vi väntar på rättigheter från webhotellet. Just nu mailar du helt enkelt till Emsters Alster om vad du önskar köpa. Gå gärna in och ta en kik!

Pyjamas

I dagarna har jag sytt klart en pyjamas till en liten treåring. Byxmönstret jag har använt är ursprungligen tajta shortsleggings som jag ändrat lite och förlängt benen. Jag anar att benen nog är i längsta laget i en storlek 98, återstår att se. När jag klippte ut tänkte jag inte på att lägga till höjd i midjan för resåret, jag gör ju oftast mudd. Då fick jag lösa det genom att klippa en remsa likadant tyg som var drygt dubbelt så brett som resåret, vika dubbelt och overlocka räta mot räta. Samtidigt sydde jag in resåret och då slapp jag ju använda vanliga maskinen. Det blev ändå en ganska bra lösning till slut :-)


Tröjan är liknande min vanliga raglanmodell men ärmarna är anpassade efter större storlek över axlarna, och därför klippta i en framärm och en bakärm. Dessa är ihopsydda och nerstickade med tvillingsöm med bättre resultat än jag vågade hoppas på. Tygerna är från Stoff och Stil, jättehärlig kvalitet att sova i hoppas jag! Är det förresten någon som vet var man kan köpa mörkbrun jersey? Inget av mina vanliga ställen för en riktigt mörk nyans.

Storbeställning

Ja, här kommer en beställning som heter duga, vännen som gjorde den har en egen knodd här hemma och syskonbarn i England som ska få lite färg på sig! Bilden nedan visar en singoallaklänning storlek 62 i Jnys interlock. För klänning och muddbyxor funkar interlocken utmärkt men till mössor får jag nog köpa jersey som är mer stretchig än interlock. Den långärmade raglantröjan är av härlig svart jersey från den lokala Tygaffären i Linköping. Applikationen gjorde jag av grön muddväv och sömmarna i matchande grönt.

Sedan kommer lite smått och gott i olika storlekar. Barnen är i ålder allt från snart född till 2,5 år så det har blivit många olika storlekar.

Mössorna är i stretchjersey, mönstrat på utsidan och svart på insidan. Muddbyxorna är i stl 62/68 och 56 och ska till minstingen i England. Så kul tycker jag eftersom jag har hört att barnmodet i England är mer strikt och kanske inte lika färgglatt som det finns möjlighet till här.  Till sist en hundtandsmönstrad napphållare, inget speciellt att tillägga där. (Beställningen är inte slut där, däremot den svarta muddväven, så mer kommer så småningom :-D )

Innan nu nätbutiken har kommit igång skriver jag dit vad jag för närvarande tar för sakerna ovan om någon skulle vara intresserad av liknande alster.
-Singoallaklänning 200 kr
-Långärmad tröja 150 kr
- Mössa 80 kr
-Napphållare 40 kr
- Muddbyxor stl 56-80 100 kr
-Muddbyxor stl 86-104 130 kr

Det var allt för nu, ha en skön fortsatt vecka!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010