Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Pyjamas

I dagarna har jag sytt klart en pyjamas till en liten treåring. Byxmönstret jag har använt är ursprungligen tajta shortsleggings som jag ändrat lite och förlängt benen. Jag anar att benen nog är i längsta laget i en storlek 98, återstår att se. När jag klippte ut tänkte jag inte på att lägga till höjd i midjan för resåret, jag gör ju oftast mudd. Då fick jag lösa det genom att klippa en remsa likadant tyg som var drygt dubbelt så brett som resåret, vika dubbelt och overlocka räta mot räta. Samtidigt sydde jag in resåret och då slapp jag ju använda vanliga maskinen. Det blev ändå en ganska bra lösning till slut :-)


Tröjan är liknande min vanliga raglanmodell men ärmarna är anpassade efter större storlek över axlarna, och därför klippta i en framärm och en bakärm. Dessa är ihopsydda och nerstickade med tvillingsöm med bättre resultat än jag vågade hoppas på. Tygerna är från Stoff och Stil, jättehärlig kvalitet att sova i hoppas jag! Är det förresten någon som vet var man kan köpa mörkbrun jersey? Inget av mina vanliga ställen för en riktigt mörk nyans.

2 comments to Pyjamas

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.
 

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010