Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Sweatshirtjacka

Min första jacka i sweatshirttyg är klar, jihoo! Jag valde ut en av Julles luvtröjor med dragkedja och gjorde ett mönster ungefär som den. Jag gjorde ingen luva, det verkar svårt och jag förlängde armmuddarna för det tycker jag är snyggt. Det hela var ganska lätt tills jag kom till dragkedjan i kombination med muddarna. Där har jag mer att lära men resultatet blev ändå så pass bra att jag känner mig nöjd!

Joggingjacka2

Joggingjacka1

Joggingjacka5

Vårmössa

Av den randiga blågröna trikån fanns tyg tillräckligt att göra ett par mössor som är tingade till två pojkar, kompisen Wilmer och kusin Kalle. Sköna vårfärger tycker jag!

Mössa_blågrön1

Mössa_blågrön2

Röda muddbyxor

De senaste dagarna har det blivit några olika mysbyxor i olika färger men ungefär samma snitt. Några felklipp i muddtyget gjorde att jag fick göra om i midjan på ett par bruna (ej på bild i detta inlägg). De röda klippte jag också fel i, samma fel två gånger i rad, lär jag mig inte av mina misstag kan man fråga sig, men jag lyckades skarva lite halvsnyggt så utsidan är fin i alla fall…

Jag är helnöjd med färgkombon! Rött, vitt och lite lite limegrönt i muddranden.

Röda byxor2

Röda byxor1

African Flower

Ja, det blev visst så att jag började på dessa virkade blommor ändå fast jag sa att jag inte skulle. Det är inte tänkt att bli ett megaprojekt dock utan jag hinner med annat också.

African Flower_1

African Flower_2

Mysbyxa med lång mudd

Igår var jag på Tygaffären i stan och letade lite mjuka tyger. Jag är inte så bra på material men tror att jag hittade jersey och muddväv. På eftermiddagen kollade jag på ett par av Julles mysbyxor och klippte till på ett ungefär, fast jag tog in dom rejält för jag ville ha en smal byxa. Till det klippte jag långa muddar, både i midjan och benen.

På kvällen fick jag tid att sy dem och det gick över förväntan! Jag blev faktiskt nöjd och jag lyckades behålla tålamodet när jag skulle sy på benmuddarna som är rätt tajta. Det är roligt att sy!

Blågrön byxa2_1003

Blågrön byxa1_1003

MössaX5

En rensning av makens t-shirtgarderob resulterade i tre mössor (brun-svartrandig, blodomloppet och fox) och en smått missnöjd make eftersom en av t-shirtarna inte var slängmaterial, aj då…

Jag fick gå över till min egen garderob och hittade en blå-vit och en svart med siffror. De två nedre mössorna är ett Babycool-mönster och de tre övre är en modifikation av det. Lite tajtare uppepå mössan gillar jag. Den blåvita är en pyttemössa till en nying, de övriga är av jullestorlek, dvs till barn i ettårsåldern.

Collage_mössor_500px

Siffermössa1_1003

Vita ugglevantar

Nu kan jag äntligen visa mina vita fodrade ugglevantar som legat i paket ett bra tag i väntan på Brudens möhippa. Hon blev väldigt glad tror jag och säkert nöjd med sin dag som Carrie i Sex and the City. Jag bjuder på en bild på både vantar och blivande brudpar!

Ugglevantar_feb-10

Brudpar_möhippa_100320

Trikåmössa

Förra julen fick jag en symaskin av mina föräldrar. Mamma tänkte kanske att jag skulle börja sy mina egna gardiner. Hittills har detta inte skett (vilket beror på att hon alltid har erbjudit sig). Hursomhelst har jag blivit inspirerad av en bok, Babycool och Onomak att sy lite grann. Från boken jag nämnde fanns ett mönster på en trikåmössa som inte såg svårt ut.

Det var det inte heller om man undantar problemet att inte kunna sin symaskin. Det gjorde inte jag men efter nödutryckning från just mamma löste sig problemet. Det handlade om elastiska sömmar, trådspänning och rattar som som jag inte visste var de var till för. Här är den första mössan, har gjort tre till men har inte hunnit ta bilder på dessa.

Och just det, tyget är en av mannens gamla t-shirtar, mjuk och intvättad.
Randig mössa1

Randig mössa2

Sjalkval

Ja, nu har jag kommit en bit på väg eller kanske att jag är klar, det beror lite på hur den ska användas. Som en större scarf är den lagom men om man vill ha den över axlarna behöver jag lägga till lite. Ska klura ett tag och sen ta bilder på mig eller nån annan som provar den på.

Sjal1_1003

Sjal_closeup_1003

Pippitröjan klar!

Äntligen är den färdigstickad och ihopmonterad och jag blev så nöjd! Jag blev tvungen att göra en hel del ändringar, mönstret måste vara gjort för en mycket trind bebis och Julius är ju inte så trind han :-) Länk till mönstret finns här.  Och så bilderna då!

Pippijull1.1_1003

Pippijull2_1003

Pippijull3.1

Pippitröja_1003

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010