Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Trikåmössa

Förra julen fick jag en symaskin av mina föräldrar. Mamma tänkte kanske att jag skulle börja sy mina egna gardiner. Hittills har detta inte skett (vilket beror på att hon alltid har erbjudit sig). Hursomhelst har jag blivit inspirerad av en bok, Babycool och Onomak att sy lite grann. Från boken jag nämnde fanns ett mönster på en trikåmössa som inte såg svårt ut.

Det var det inte heller om man undantar problemet att inte kunna sin symaskin. Det gjorde inte jag men efter nödutryckning från just mamma löste sig problemet. Det handlade om elastiska sömmar, trådspänning och rattar som som jag inte visste var de var till för. Här är den första mössan, har gjort tre till men har inte hunnit ta bilder på dessa.

Och just det, tyget är en av mannens gamla t-shirtar, mjuk och intvättad.
Randig mössa1

Randig mössa2

2 comments to Trikåmössa

  • Den blev jättefin! Perfekt att använda en t-shirt! Om man vill ha en riktigt tunn (ej två lager tyg) sommarmössa så kan man använda en t-shirt och använda kanten längst ned som söm längst ned på mössan. På så sätt behöver man bara sy ihop sidorna och vips så har man en schysst mössa :) Bara ett litet tips om man är lat :) (Men det kanske bara jag är)

  • emstersalster

    Smart idé! Kan ju vara nåt för en ny bebis som bara behöver ha nåt på huvudet för att hålla värmen.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1323
Message: Failed DNS lookup for clusters.nucaptcha.com.

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010