Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Eget kit!

I helgen  tog  jag mig äntligen tid och sydde lite accessoarer till mig själv. Vanliga mössor har jag ett par tre stycken men jag saknade ett gosig och matchande halsduk till. Då kom jag på att mitt nya tunnstickade joggingtyg skulle passa perfekt till mössa och tubhalsduk. Mössan är halvfodrad med svart jersey och lite har lite häng. Halsduken är sydd som en rundel som dessutom är snodd ett varv vid ihopsömnaden, det blev en snygg detalj tyckte jag. Så här blev det!

 

 

mossbild_live

mossahalsduk

Molnset till kallare dagar

Ja, här kommer en mössa och halsvärmare till en liten pojke till de kalla dagar som kommer. Min egen modell, 1,5 år verkade trivas i dem, vanlig jersey som foder i luvan och velour närmast halsen med fleece inuti för att göra den varm och skön. Jag testade även den här storleken på min fyraåring och den passade lika bra på honom!

 

12_molnset1

12_molnset2

 

Det är dags för lite förändringar bloggmässigt snart men det verkar inte som att man får mer egentid när man blir fem i familjen och därför tar det lite tid att komma dit jag vill. Facebook och instagram (emsters_alster) uppdateras nästan varje dag medan den här bloggen får stå tillbaka lite. Jag hoppas dock att lägga ut lite bilder här ibland!

 

Flickig mössa

Japp, här kommer en riktigt tjejmössa! Jag brukar tänka att mina kläder ska kunna bäras av både pojkar och flickor utan att man ska tänka att det är typiskt det ena eller andra könet men här har jag en speciell flicka i åtanke och hon får bli riktigt söt i den här mössan! Min fina docka som brukar följa med på marknader har snäppet för litet och för mjukt huvud för den här mössan men i brist på den riktiga bebisens närvaro får det gå bra!

Molnsingoalla med ”misstag”

Ja, här kommer en söt singoallaklänning och mössa som var meningen till en liten flicka. Tyget är de populära molnen från Jny Design. Den är i stl 74/80 och i beställningen stod det långa ärmar. Och jag råkade visst göra korta :-) Därför kommer jag nu göra en ny klänning till flickan och den här kommer bli till salu, 230 kr. Mössan passade dock fint!

I morgon går Syfestivalen av stapeln på Älvsjömässan i Stockholm. En kompis och jag ska dit och det kommer bli en höjdare! Det är verkligen lyx att få klämma och känna på alla tyger som man normalt sett köper från nätet och inte riktigt vet hur de ser ut och känns i verkligheten. Barnen har barnvakt och jag är helt ledig och fri, it’s gonnaa be a good day!

Massor av mössor

Ja, mössor och mycket annat färdigsytt finns nu upplagt på Facebook under Foton- Till Salu. Även om du inte själv är medlem i Facebook ska det gå att gå in på Emsters sida. Kolla där om det finns nåt du gillar och maila emster@hektor.org.

Rosa klänningar

Det finns inte så värst mycket rosa i tyghyllorna men lite har jag samlat på mig. Moln, stjärnor och ränder blir ju alltid snyggt i alla färger tycker jag. Det här setet bestående av stjärnor i cerise och kuvertklänningar i randigt ska till två systrar här i stan. Det har tagit lite tid att sy det för tygerna har tagit slut och jag har fått beställa mer. Det är dock  inte alltid man kan lita på att tyget finns kvar hos återförsäljaren, ofta trycks de i begränsad upplaga och det kan vara frustrerande ibland att jag inte köpte mer när det fanns i lager. Just nu är randigt på röd botten slut överallt och jag vill verkligen ha mer!

 

Till en liten flicka

Det händer lite då och då att det föds barn i vår närhet som man vill presenta lite grann. Det händer dock förvånansvärt sällan att det föds tjejer i vår närhet, var är alla?? I våras kom ändå en liten flicka och då fick jag passa på att sy en liten kjol.

Flickan har en storebror som jag gjorde en blå mössa med bilar och då ville jag matcha lite och gjorde en bilkjol till henne. Jag var lite sugen på att sy nåt klassiskt flickigt till henne eftersom det händer väldigt sällan men sen vann de snygga bilarna ändå! En ugglemössa fick hon också, bara för att jag älskar tyget!

Många skärmmössor!

Mössa med skärm är ju ett väldans praktiskt plagg när solens strålar bränner. Mössan är sydd helt i stretchjersey, fantastisk kvalitét och jag gillar dessa stjärnor mycket! Hittills har jag sytt upp i stl 44-46 och 48-50. Sonen testar den blå och gröna som passar men är på gränsen till för små. Hans omkrets är 51. Tanken är att dessa ska få följa med till marknaden om några veckor men de går bra att beställa innan såklart. Valfritt tyg 140 kr.

Set till nying

En mycket efterlängtad bebis har kommit ut! En liten kille och son till goda vänner. Till pojken sydde jag en liten ugglemössa med en M-applikation och grönt foder. Jag fick hem lite ränder från Liandlo häromdagen, limegrön, röd och turkos. Av de turkosa ränderna sydde jag ett par muddbyoch en body med farfarsknäppning. Den enfärgade turkosa är inte helt ton i ton men jag tyckte ändå det passade ganska bra.

Randigt är snyggt!

I slutet av maj ska jag stå på marknad så när jag har lite småstunder över passar jag på att sy mössor bland annat. Idag bjuder jag på fräscha randiga-  röda, klarblå och svarta. Storlekarna jag använder till barn är fyra dubbelstorlekar, se nedan. Om ni vill beställa en mössa kan detta vara en hjälp, annars är det bästa såklart att mäta barnets huvud.

40-42 ca 1 mån-6 mån
42-44 ca 6 mån- 1 år
46-48 ca 1-2 år
50-52 ca 3-7 år
Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010