Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Raglantröjor

När min syster hälsade på i helgen (tack för all hjälp med Julle och marknaden!) tog hon med lite beställningar från hennes kompiskrets. Bland annat  blev det två raglantröjor i storlek 74 repektive 80. Båda de mönstrade tygerna från Jofotex är kombinerade med enfärgat för att ”lugna ner” tröjan lite. Den svarta jerseyn är från den lokala  Tygaffären och den limegröna jerseyn från Jofotex.

Termen har inte funnits i mitt aktiva ordförråd så länge men raglan betyder att ärmen är skuren så att den börjar i halsringningen och inte i axelslutet som på vanliga tröjor.

Ljungsbro Marknad

Idag gick Ljungsbro Marknad av stapeln, och oj vad kul det var! Solen sken, perfekt marknadsväder och det var massor av folk där! Det är ju så roligt att prata med folk, både kunder och andra som står och säljer. Bredvid mig hade jag en skolklass som sålde fikabröd till en skolresa, de barnen var duktiga på att prata för sin vara! ”Bullar bakade med kärlek i” hörde jag av några av pojkarna :-D

Själv fick jag sålt massor, stor skillnad mot förra marknaden som jag ändå tyckte gick okej. Dessutom ville de flesta ha bloggadressen och många gjorde beställningar på plats. Därför kommer jag öppna nätbutiken inom några dagar, så snart jag har lagt upp kläderna på hemsidan.

Raglantröja

Till min son ville jag göra en långärmad tröja att ha i höst. Jag valde Stoff och Stils svarta elefanter men kombinerade ihop med svart jersey för att det inte skulle bli för mycket. När man har så mycket mysiga och färgglada mönster att sy i tycker jag att det är lätt att gå loss alltför mycket- man ska ju kunna ha matchande kläder till också. Därför blev det en svartvit variant den här gången. Jag gjorde två när jag ändå var i farten och tänker ta med en till marknaden nu på lördag att ha som beställningsvara. Allt går ju inte att sy upp i många exemplar när man inte vet om de går åt.

Jag utgick från Ottobres raglanmönster i senaste numret och gjorde sedan ändringar i ärmen. Jag struntade i mudd och smalnade av den eftersom jag gillar lite tajtare modeller.

Namndregglisar

En riktigt tjejig beställning fick jag, ett önskemål om två rosa dregglisar med namn på. Även om jag inte är så rosa av mig i vanliga fall så tyckte jag dessa blev så söta och skulle gärna göra fler. Med en son blir det ju inte värst mycket rosa kläder. Namnen är ju inte de vanligaste men väldigt vackra, även det var kul tycker jag. Baksidan är av vit fleece och till dessa passade mina grå namnlappar bäst.

Tyget har jag fått av min mamma, applikationerna är muddrester och mönstret är eget.

Grönt är skönt

Några vänner till mig har fått en ny liten kompis och ville ge bort nåt fint. En omlottbody i limegrönt med matchande mössa blev det, paketet är skickat och jag hoppas det var till belåtenhet!

T-shirts med flodhästar

I storlek 80 kommer dessa t-shirts i Jofotex flodisar, blå, limegröna och orange. Jag har tänkt göra dessa i 86 och 92 också så jag har något att erbjuda på marknaden i större storlekar. Det blev svart kantning för jag tycker det passar nu i höst när man kanske vill matcha med svarta byxor snarare än vitt.

Jag har nu bestämt mig för att starta en nätbutik i all enkelhet. Mest för att kunna göra det enkelt för besökaren som vill få en överblick över vad jag kan göra och vad det kostar. Du som vill beställa något redan nu får så klart göra det, skicka bara ett mail!

Småmössor

Här kommer några mössor i storlek 0-6 månader. De är sydda i dubbelt tyg och kommer förhoppningsvis gå åt på marknaden i Ljungsbro på lördag.

Igår fick jag även nya tyger från Stoff och Stil. Ja, nya för mig,  har aldrig beställt därifrån förut så jag blev glatt överraskad. Deras jersey kommer bli perfekt till långärmade hösttröjor tror jag!

Napphållare och mobilfodral

Inför nästa marknad har jag gjort ett gäng mobilfodral, i lite olika bredder men har mest anpassat efter min egen Htc och Iphone. Några napphållare har det också blivit i lite mer sobra mönster, två olika storlekar av hundtand.

T-shirt med röda elefanter

Ikväll fick jag flera härliga bilder från en supersöt Wilmer i sin nya t-shirt. Dessa bilder är så underbart somriga och kommer hjälpa mig att minnas att det har varit en fantastisk sommar!

Mönstret är som vanligt från Ottobre, en kuvertbody omgjord till axelknäpp och kapad till tröja. Lite breddad är den också.

I morgon börjar jag jobba efter sexton månaders föräldraledighet, med blandade känslor men mest tycker jag det ska bli kul. Tillsammans med mina nya lärarkollegor ska vi till Bodaborg i Karlskoga och teambilda så på ett sätt blir det mjukstart.

Långärmat till hösten

Min trognaste beställare, dessutom vän och granne önskade sig en långärmad tröja till hösten till sonen som snart ska börja förskolan. Eftersom jag inte har mycket mönster att utgå ifrån tog jag mitt vanliga, kuvertbodyn från Ottobre som jag redan ändrat till axelknäpp och kapat till tröja. Nu la jag till lång ärm och här är resultatet, fyra tröjor i storlek 92. Tygerna är tåg och får från Jofotex.

Knäppningarna hamnade både på höger och vänster, ska försöka bli lite mer enhetlig till nästa gång!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010