Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Semestershorts

Innan vår husvagnssemester sydde jag två par shorts till mig själv. Inspirerad av Krumelej som har gjort jättehärliga barnshorts med muddränder i sidorna tog jag ett par av mina egna som satt bra och gjorde likadant. Lite klurigt var det att få till sammanfogningen av bakmudden mot frammudden men efter lite pulande blev det bra tycker jag.
Mönstret är således mitt eget, husvagnstyget från Jny, det randiga från Olssons tror jag och mudd från min lokala tygaffär. De randiga shortsen ville en vän till mig ha så det blir till att göra nya.

Svårare var det att ta en snygg bild på shortsen och ostrukna var de dessutom.

Nya mössor

Här kommer de första av mina nya mössor, med en lite annorlunda form mot vad jag gjort förut. Tågtyget är perfekt att sy mössor i eftersom det är så stretchigt (10 % lycra tror jag). Dessa är i storlekarna 0-1 år och 1-3 år.

Nya namnlappar har det också blivit, lite mer färg än förut. Jag tror dock att jag behöver några som är lite mer blygsamma i färgställningen så jag har även beställt grå och vita. Det är ju inte alltid gult och rött passar plagget man sytt.

Omlottbody

Våra närmaste grannar har för ett par veckor sen fått en liten pojke och då vill jag förstås ge honom något litet. Jag bestämde mig för att testa en omlottbody i elefanttyget från Jofotex, med mönster från norska Nefertari. Bodyn är kantad med jersey, något som jag upptäckt är toppen när man vill ha tryckknappar på kantbandet. Vanlig muddväv blir alldeles för tjock och knapparna lossnar då. Resultatet blev inte så dumt och jag kommer alldeles säkert göra omlottbodys igen.

Dreggelscarfes

Idag gjorde jag ett ryck och sydde åtta stycken dreggelscarfes, efter ett nytt mönster eftersom jag tyckte att mina dregglisar blev lite för stora. Dessa är lite mindre och lite pösigare. Dessutom gick så gott som alla mina namnband åt så det är tur att jag har beställt nya. Tygerna är från (sett uppifrån till vänster): SewZannes (USA), Jofotex X 3 och AG:s Textil, Lidköping.

Dessa följer med till marknaderna- om ingen är intresserad före förstås, 50 kr/st.

Just det, det glömde jag att skriva, på baksidan av dregglisarna är det vit fleece eller frotté.

Emster på marknad

Javisst, i augusti kommer jag sälja mina alster på två marknader. Den 7 aug står jag på Lotorps Marknad. Lotorp ligger utanför Finspång, Östergötland och befolkas av mycket barnfamiljer så jag hoppas på massor av besökare!
Ljungsbro Marknad går av stapeln fre-lör 27-28 aug en dryg mil utanför Linköping och jag kommer vara där på lördagen.

Ni som stått på marknader förut får gärna ge tips till en marknadsrookie om vad som brukar gå bra och om det är nåt speciellt man borde tänka på!

Regniga hälsningar från Husvagns-emster

Röd molnsingoalla

En sommarbeställning har blivit färdig i förra veckan. Jerseysingoalla, stl 98/104  i röda moln från Jny Design, resår från Bibbis och mönstret är eget.

Jag tycker själv jag är lite tråkig i mitt bloggande just nu men nu i sommar blir det vad det blir. Det har blivit en hel del sytt, bland annat shorts till mig och till småttingar, lite smockklänningar plus lite annat. Dessvärre verkar de inte hamna på bild och då blir det inga inlägg! Bättring lovas när alla semesterresor har gått av stapeln. Nästa stopp blir Halmstad, husvagnscamping a la west coast, jihoo!

Mysiga t-shirts

När min syster och svåger hälsade på förra helgen åkte vi till Söderköping för att äta på Smultronstället. Det slutade med lunch istället för glass och naturligtvis ett besök på Jofotex. Syster köpte en kasse tyger och lämnade den hos mig för att kunna beställa sina egna grejor :-D

Jag köpte  lite blå flodhästar, rödvitrandig interlock och en bit tyg som ska bli hatt. Just det, lite grönrött fårtyg slank med också. Under helgen gjorde jag två t-shirtar, en till Julle och en i det fina landskapstyget till svågers syskonbarn.

Mönstret är delvis eget, har utgått från Ottobres kuvertbody och gjort om till sidoknäpp. Lite klurigt men det gick ju ganska bra till slut.

Finnkidsvinst

Mitt i semestern visar jag den fina vinsten från Finnkids. Min önskning var att mönster och färger skulle passa en kille och det tycker jag Kristina verkligen lyckades med fint.
Både Julle och jag är jättenöjda!

Marimekkoklänning

Jag har sytt en sextitalsklänning efter ett gammalt mönster från STIL. Faktiskt inte alls särskilt svårt om man bara är noga med att klippa sömsmånen exakt lika på såväl ärmhål och krage som dess infodringar. Jag fasade en aning för dragkedjan, gjorde antagligen inte enligt regelboken men resultatet blev snyggt ändå tycker jag.

Tyget har jag fyndat på en marimekkoutförsäljning, hade tänkt att spänna upp tyget på ram men blev till slut alltför sugen att klippa i det! Jag blev så nöjd!!

Livebild på elefanter…

…som sitter på alldeles underbara lille E. Det är ju så kul att få såna här bilder, tack L!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010