Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Rosa pösdress

Jag har fastnat för dessa pösiga mysdressar, har gjort min tredje nu på lika många veckor och varje gång har jag lärt mig nya saker som gör detaljer snyggare eller enklare för mig själv att sy. Charmen med repetition! Den här dressen är i storlek 74 och tänkt som ett visningsexemplar till de klädpartyn som Emster får vara med på i vår. Om nu inte någon vill ha den förstås, den ligger i Butiken så länge.
Jag har utgått från en luvtröja från Ottobre för att få rätt mått på luvan, resten har jag byggt på själv. Fodret i luvan är ett rosa stjärntyg från JnyDesign. Annars är det inget foder i själva dressen utan helt sytt i joggingtyg med vita detaljer. Jofotex får stå för den härliga kvalitén!

Rött och jeans…

…har den här dagen bestått av. Jag fick en beställning på mina pösjeans med sydda veck och passade då på att göra ett försök till hängslebrallor som är vändsydda på överdelen. Jag har sett jättesnygga sådana hos I heart retro fast då med fodret i vävt tyg. Jag valde det snygga aptyget och jag tyckte det var svårt att få själva hängslena snygga. Undrar om jag inte ska sy överdelen med vanlig raksöm nästa gång, kan det bli plattare då och lättare att få till en rund form längst upp? Hm, mycket frågor och jag får nog helt enkelt testa och se. Gulligt blev det hur som helst och i övrigt var det bara smidig sömnad. Allt tyg är inhandlat hos min lokala tygaffär (- inte den stora kedjan som har kopierat molnen).

De beställda pösjeansen!

Till sist lite dregglisar som slank med på slutet. De kommer hamna i Butiken. Maila mig om du är intresserad!

Uggleset

Till en liten nykomling i min hemstad ska det här setet, en body i de sköna gröna ugglorna med matchande limegröna muddisar. Jag har fastnat lite för den apelsinfärgade jerseyn och tyckte den passade fint till. Hoppas mottagaren tycker det är fräscht också!

Bodysuits till sommaren

Till sommaren trodde jag att bodysuiten var tänkt, den blårandiga i stl 92. Det är Lillemans bästa kompis som ville ha nåt snyggt på sig att springa runt i. Nu blev det inte så därför att kompisen har fått vattkoppor och var i skriande behov av svala sköna sovkläder till några febriga nätter. Därför färdigställde jag den så fort jag kunde och lämnade över idag.
Dessutom ville jag ge en liten förskottspresent till lillasyskonet i magen som ska titta ut i juni. Den tänker jag mig ska bäras i sommar när bebisen ligger och slappar i skuggan. En 56:a men den ser lite stor ut tyckte både mamman och jag.

Den blårandiga och orangea jerseyn kommer från Stoff & Stil och den svartvitrandiga är från Jofotex. Ett nöje att sy i samtliga tyger. Mönstret är från senaste Ottobre med några små ändringar. Jag har kantat ärm-och benslut, förlängt ben och kortat av ärmar. Därför höjde jag också halsringningen och gjorde axelknäppning på den minsta. Jag förstår inte riktigt att det inte är gjort från början, vilken bebiströja har hel halsringning?

Det var väldigt kul och ganska snabbsytt, jag har sagt förut att jag gillar att kanta fast jag varken har coverpro eller bandkantare. Kanske en dag… Däremot använde jag den elastiska raksömmen genomgående istället för tvillingsömmen vilket blev fint tycker jag!

Hängslebyxor

Dagens skörd av alster (ja, för Emster har ju sydag på fredagar!) bestod i en hel del presenter som inte kan visas förrän mottagaren har nåtts. Den avslutades med en molnig hängslebyxa i stl 74/80 nånstans. Bebisen som ska ha den är definitivt ingen 80 än så länge men börjar närma sig 74 så byxan blir lite att växa i. Grundmönstret är taget från Gynther och är förminskat lite grann. Dessutom satte jag långa muddar i benslutet för att förlänga användningstiden.

Retrobyxor

Den randiga velouren kan man göra mycket med. Min största kund tillika stort fan av retrokläder önskade sig svagt utställda velourbyxor till sin tvååring. Hon har inte fått kläderna än men när pojken provar ska jag önska mig en livebild- kan ju inte bli annat än gulligt! De andra byxorna är vanliga muddisar av ljusblå smalrandig manchester och apelsinfärgade muddar. Till lillebror var dessa.

Det svåra med de randiga är naturligtvis att få dem i exakt rätt längd. Man vill ju ha dem så långa som möjligt (för att kunna ha dem länge) utan att bli otympliga att ha på sig. Det återstår bara att testa och eventuellt rätta till om de skulle se tokiga ut!

Randiga luvtröjor

Åh, så underbara Jofotex velourtyger är! Jag har sytt två randiga velourtröjor med luva till ett syskonpar, stl 80 resp 92 och visst är färgerna härliga! Getingränderna har jag inte köpt förut men jag gillar verkligen färgkombinationen. Enfärgat matchande foder i luvorna och brun respektive svart mudd. På sistone har jag fått en massa roliga nya beställningar och sylusten är på topp. Det passar ju bra då att det vankas sydag på lördag tillsammans med fina vänner :-)

Julles onepiece

Här kommer så mitt bidrag till onepiece-modet à la Emster. Sytt i joggingtyg med flossad baksida för att få den tunga looken. Nästa gång ska jag testa i lite andra kvalitéer för att se skillnaden. Jag har utgått ifrån en vanlig tröja med axelskärning och tagit luvdelen från en Ottobretidning för att få det rätt i halsen. I övrigt är den ju så rak den kan bli, ska nog vidga benen aningens till nästa gång. Dessutom drar inte min son riktigt 92 än som den här dressen är sydd i.

Luvan är fordrad med landskapsinterlocken från Jofotex. Jag hade bara en liten snutt kvar så det räckte precis. Joggingen är förresten också därifrån, underbar djupt blå nyans! Dragkedjan är delbar och tänkt för jackor egentligen. Den har helt rätt grovlek men det hade ju varit bättre om den inte varit delbar på ett sånt här plagg.

Ny jeanskjol

I helgen har kören jag är med i varit i Småland på en liten körresa. Fantastiskt kul, rekommenderas! Det var bud på ljusa jeans, vitt och sen två accentfärger, ljusgrönt och gult. Jag hade inget klockrent i garderoben men hade ett par ljusa avklippta trekvartsjeans, inköpta för minst fem år sen. Nu när jag visste hur man gjorde tog det inte mer än en timme att göra den här kjolen. Mitt accenttyg på kjolen blev Jny:s äppelgröna stjärntyg. Kul och snabbt projekt som blev bra!


Mer tyg

Idag kom ett paket från Stoff & Stil så jag var snabb och hämtade ut det. Jag glömmer alltid lite vad jag köpt men här kommer lite bilder. Jag köpte även lite enfärgad mudd och till sist en bit tunt jeanstyg som jag inte är säker på att jag gillar :-) .

Jersey, ränder och apelsinfärgat

Svårt att fånga på bild men denna koksgrå velour är supersnygg.

Vävda tyger, fina eller hur!

Och så lite fleece!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010