Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Set till nying

En mycket efterlängtad bebis har kommit ut! En liten kille och son till goda vänner. Till pojken sydde jag en liten ugglemössa med en M-applikation och grönt foder. Jag fick hem lite ränder från Liandlo häromdagen, limegrön, röd och turkos. Av de turkosa ränderna sydde jag ett par muddbyoch en body med farfarsknäppning. Den enfärgade turkosa är inte helt ton i ton men jag tyckte ändå det passade ganska bra.

Byxor till en tjej

Idag  bjuder jag på byxor i rosa. Mina två vanligaste byxtyper är pösjeansen med sydda knäveck och fickmuddisarna med dekorsöm på fickorna. Dessa är roliga att göra, det är kul att matcha den mönstrade fickan och dekorsömmen med den övriga byxan. Idag blev den ljusrosa som jag tycker passar så fint till svart.

Jag tränar för fullt med mitt nya kameraobjektiv men är inte direkt fullärd än som synes :-) Man kan i allafall ana att kanter och sömmar är ljust rosa.

Edit: Fick en rättmätig kommentar från en vän som gjorde att jag ville förklara mig :-) Rubriken antyder att byxorna är (bara) för tjejer. Just dessa är en beställning till en flicka men rent generellt tycker jag absolut att pojkar kan ha rosa plagg också. Min Julius har gärna på sig ”jååsa” saker!

Randiga farfarströjor

Eftersom jag älskar detta nya tyg var jag naturligtvis tvungen att göra ett plagg som innehöll alla färger jag köpte. Inte bara de klara färgerna och klassisk ränderna gör att jag måste ha mer, kvalitén är fantastisk, stretchig och skön. Det är dock  ingen hemlighet att kläder som sys endast av dessa ränder riskerar att bli lika kläder från ett känt Poppigt företag. För att göra dem lite mer speciella valde jag att göra farfarsknäppning på dem. Det var första gången och inte alls så svårt som jag trodde. Tyvärr lyckades jag göra ett dumt fel, nämligen  att bottentyget i knäppningen inte är i dubbelt tyg. När Storebror sliter upp knapparna kommer nog knappen gå sönder- definitivt värt att ändra alltså. Fram- respektive baksidan är röd och blå och ärmarna svarta.

 

Om jag vore en sjalperson…

…så skulle jag definitivt vilja ha alla tre jag sytt den senaste veckan. Tyvärr har jag inte lärt mig att känna mig bekväm i sjal men jag tränar, jag lovar. Till jeansjacka är det ju jättesnyggt med sjal, och till enfärgad topp klär man ju upp en hel outfit! Jag ska nog träna lite mer :-) Dessa sjalar är presenter till födelsedagsbarn och till min egen syster som jag tyckte skulle passa i den småblommiga.


Den blå och den rosa är sydda av tyg man kan hitta på Panduro, av tyg jag tror kallas för Tilda. Sjalerna är kantade med vit smal spets.

 

Heldressar till Naomi

Två heldressar i olika rosa nyanser har jag sytt nyligen. Även idag ska jag sy heldressar med namn på ryggen- bäst att sätta igång när Lillebror sover!

 

Randigt är snyggt!

I slutet av maj ska jag stå på marknad så när jag har lite småstunder över passar jag på att sy mössor bland annat. Idag bjuder jag på fräscha randiga-  röda, klarblå och svarta. Storlekarna jag använder till barn är fyra dubbelstorlekar, se nedan. Om ni vill beställa en mössa kan detta vara en hjälp, annars är det bästa såklart att mäta barnets huvud.

40-42 ca 1 mån-6 mån
42-44 ca 6 mån- 1 år
46-48 ca 1-2 år
50-52 ca 3-7 år
Bärsjalar

Det senaste har jag fått sy några bärsjalar, det ultimata redskapet när bebisen skriker och inget hjälper. Eller när bebisen bara vill vara nära och man behöver två händer fria. I min familj används den flitigt av både mig och min man. På dessa två har jag använt svart tunn jogging och applicerat ett mönstrat tyg mitt fram.

Till en söt stjärna

En  ny bebis i bekantskapskretsen har kommit och dessa små molnkläder är till henne. Beställaren ville ha riktigt tjejigt så då gick jag loss i de lila-rosa tyghögarna. En ärmlös kuvertklänning i ceriserosa, stl 56 så jag hoppas bebisen kan ha den rätt snart. Bodysuiten är nog lite lång än så länge, stl 62 fast en smal variant. Vita kantband som inte stör någon (eller mig själv). Efter förra inlägget får jag revidera min åsikt en aning, min egen bebis kanske kommer bära fordonsbodysuiten även dagtid :-)

Påskdressen

Långfredagen tillbringades till en del framför symaskinen och bland annat gjorde jag en ny bodysuit till Lillen. Gula fordon med gröna kantband passar ju fint till påsken. Dock är färgkombon lite väl magstark för min smak för att han ska använda den dagtid, får bli en finfin pyjamas istället. På påskaftons kväll var han i alla fall så fin så fin!
Den här gången gjorde jag en liten grenkil för att även tjocka blöjor ska få plats. Den hade jag gott kunnat gjort större men det får bli nästa gång. Dessa dressar kommer bli ett klockrent sommarplagg tror jag, lätt att förändra med olika längder på ärmar och ben.

Babyfilt

En filt till en ny liten Olle av röd joggingbaksida och det ekologiska djurtyget på framsidan. Brun kant och brun applikation blev detaljerna. Djuren kom verkligen till sin rätt som filt, jag är så glad att jag fick tag i en stor bit på syfestivalen i höstas för än så länge har jag lite kvar!

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010