Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Virkad mössa

Okej, alla skriver om dom och så även jag… Den här hypade OS-mössan är ju inte hypad utan anledning, jag tycker också den är riktigt snygg. Jag tänkte att jag i alla fall kan göra ett försök och se hur den blir. Dock visste jag direkt när jag såg Helena bära den att färgerna skulle bli svåra att få till, speciellt den blå.

Jag kollade runt på nätet och hittade då det vanligaste mönstret, det som finns i alla kvällstidningar. Det mönstret rekommenderar Drops Eskimo, ett tjockt härligt ullgarn. De bloggar jag stött på använder det garnet och även ett annat akrylgarn, Carolina. Dock är inget av alternativen helt perfekta när det  gäller den blå. Drops-garnet är ändå att föredra för jag tycker känslan blir bättre i ullgarnet och dessutom är den lite ljusare blå i Eskimo väldigt snygg.

Det finns nog ingen butik som har kvar garnerna så jag beställde på nätet istället och de ska komma om någon vecka. Spännande! I väntan på det testade jag lite mönster och ratade direkt det vanligaste, virkat i fasta maskor (Os-mössan är inte virkat i fasta maskor utan nån typ av stolpar, antingen vanliga eller halvstolpar. Ska bestämma mig när jag får hem det rätta garnet vilket av dem jag väljer). En av bloggarna, MiMejd har gjort en jättesnygg mössa så det mönstret utgick jag ifrån.

Resultatet av testet syns nedan. Hemma hade jag en härligt gråmelerat garn i eco-ull men inte lika tjockt som Eskimo. Därför valde jag stolpar för att det skulle fylla lite på längden och storlek 6 i virknål. Det tog ett tag för att få till ett lagom stort häng men till slut blev jag nöjd. Jag fodrade mössan för att den skulle bli skön att ha på sig.

Mössa_feb-10

Virkad_mössa_1002

Musvantar

Jag var inne i ett stim av djurvantar för några veckor sen. Nyckelpigorna hade jag mönster till men sen hade jag ljusrosa och grått garn som jag ville göra något av. Det naturliga var då att göra små möss. Små virkade rundlar blev öron, svansen virkade luftmaskor och ögonen fastsydda paljetter. De blev väldigt söta, och tjejiga, får se om Julle passar i dom…

Musvantar_feb-10

Musvantar2_feb-10

Goomba…

Goomba, vad är det? Om man är 80-talist har man nog spelat Super Mario Bros en eller två gånger i sitt liv. Här kommer en liten nostalgitripp i form av bad guy Goomba i lite olika färger…Mönstret har Crochetra gjort. Visst kan man vara söt OCH elak?

sprmario2 Continue reading Goomba…

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010