Beställningar

Vill du köpa emsterkläder? Maila emster@hektor.org med dina önskemål!

Emsters Tyger

Virkad mössa

Okej, alla skriver om dom och så även jag… Den här hypade OS-mössan är ju inte hypad utan anledning, jag tycker också den är riktigt snygg. Jag tänkte att jag i alla fall kan göra ett försök och se hur den blir. Dock visste jag direkt när jag såg Helena bära den att färgerna skulle bli svåra att få till, speciellt den blå.

Jag kollade runt på nätet och hittade då det vanligaste mönstret, det som finns i alla kvällstidningar. Det mönstret rekommenderar Drops Eskimo, ett tjockt härligt ullgarn. De bloggar jag stött på använder det garnet och även ett annat akrylgarn, Carolina. Dock är inget av alternativen helt perfekta när det  gäller den blå. Drops-garnet är ändå att föredra för jag tycker känslan blir bättre i ullgarnet och dessutom är den lite ljusare blå i Eskimo väldigt snygg.

Det finns nog ingen butik som har kvar garnerna så jag beställde på nätet istället och de ska komma om någon vecka. Spännande! I väntan på det testade jag lite mönster och ratade direkt det vanligaste, virkat i fasta maskor (Os-mössan är inte virkat i fasta maskor utan nån typ av stolpar, antingen vanliga eller halvstolpar. Ska bestämma mig när jag får hem det rätta garnet vilket av dem jag väljer). En av bloggarna, MiMejd har gjort en jättesnygg mössa så det mönstret utgick jag ifrån.

Resultatet av testet syns nedan. Hemma hade jag en härligt gråmelerat garn i eco-ull men inte lika tjockt som Eskimo. Därför valde jag stolpar för att det skulle fylla lite på längden och storlek 6 i virknål. Det tog ett tag för att få till ett lagom stort häng men till slut blev jag nöjd. Jag fodrade mössan för att den skulle bli skön att ha på sig.

Mössa_feb-10

Virkad_mössa_1002

3 comments to Virkad mössa

  • Halloj!
    Jo det var i den bloggen jag hittade mönstret som jag har använt till mössan fast har inte gjort fasta maskor utan det blev stolpar ist. Garnet är Carolina men färgen är inte riktigt lik originalet utan det fick jag tips av en annan bloggare att man kan ta nummer 816 (blå) istället då den är mörkare. Men jag gillar den ljusa blå oxå så den mössan kommer att få finnas kvar. Har nu äntligen fått tag på originalgarnet så ska bli spännade att se hur mössan blir i det :) Carolinagarnet fick jag ta dubbelt för att få samma tjocklek.
    Fin din mössa blev! Gillar färgvalet på den och jag ska oxå fodra min……undrar hur mössan skulle bli om man gör den i garn som man kan tova i maskin…..det tror jag att jag måsta prova…..kanske kan man göra en vinterkeps :) Eller ett tovat mobilfodral kanske.

  • emstersalster

    Spännande med tovning, det har jag bara provat en gång, för hand. Ska hålla utkik på din blogg efter resultaten, både mössa och mobilhoodie!

  • Va fin den blev! Och fodrat oxå. Bara vantarna kvar. Kram kram!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Internal NC Code: 1306
Message: Could not connect to token.alt.nucaptcha.com:80

Facebook

Instagram

Instagram

Totalt antal besökare sedan juni 2010